Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Horvat o koronavirusu:

'Mi si lockdown kakav smo imali u protekla tri mjeseca ne možemo dopustiti'

Darko Horvat
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
19.06.2020.
u 09:28

Treba dobro, dobro paziti djecu u dječjim vrtićima i školama, osobe starije dobi u staračkim domovima, kazao je Horvat.

Ministar gospodarstva Darko Horvat kazao je da nas je ovih tri mjeseca ponašanja naučilo kako koristiti dezinficijense i kako održavati socijalnu distancu te da gospodarstvo uz prijetnju koronavirusa funkcionira i da se određenom dinamikom proračun puni.

"I sredinom drugog mjeseca kada se ova prijetnja doselila na prostor Hrvatske rekao sam pametno inteligentno i strpljivo. Mi si ovakav lockdown kakav smo imali u protekla tri mjeseca ne možemo dopustiti, nemamo u ovom trenutku izvore financiranja, niti državni proračun ne može to podnijeti, ali inteligentno određene kategorije hrvatskog društva možda treba na jedan drugačiji način odmaknuti od prijetnje koja se zove koronavirus. Treba dobro, dobro paziti djecu u dječjim vrtićima i školama, osobe starije dobi u staračkim domovima", kazao je Horvat.

 

Ključne riječi

Komentara 8

DE
Debos
09:44 19.06.2020.

Da nije bilo preporuka i mjera stožera vjerojatno bismo još i danas bili pod lockdownom, tako da, svaka čast ekipi, a na nama je da pazimo da do novog ne dođe!

MA
manipulacija
09:46 19.06.2020.

Iskreno se nadam da su ljudi odgovorni i da neće doći do novih mjera. S razlogom postoji stožer i preporuke struke koja zna svoj posao, samo mnogi to nikako da shvate

BO
bolonjez
09:49 19.06.2020.

Karantena je skup sport i mislim da ga nijedna država više ne može priuštiti. Stoga, pamet u glavu, svima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije