Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NADOLAZEĆI IZBORI

Mesić: Razmišljam da se kandidiram protiv Kolinde Grabar-Kitarović

Stjepan Mesić
Marko Lukunic/PIXSELL
08.06.2018.
u 08:56

Mesić je ujedno i prvi hrvatski premijer, a obnašao je i funkciju predsjednika Sabora.

Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske koji je dužnost obnašao u dva mandata,  je komentirao aktualni sukob na relaciji Pantovčak - Banski dvori, prenosi RTL.

- Upravo zato što Ustav točno definira odnose nema ni jednog razloga za ovo prepucavanje do kojih dolazi sada. Više se ovdje radi o osobnim interesima i pozicioniranju. Predsjednica radi na svojoj promociji da bi osvojila drugi mandat, kazao je Mesić. 

Mesić je ujedno i prvi hrvatski premijer, a obnašao je i funkciju predsjednika Sabora. O dosadašnjem radu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović ne kaže mnogo. 

- Ne bi komentirao njen prvi mandat jer nije završio. Ne znam jel itko u svijetu radi ovo, ove turneje. Sistem da se ured izmješta, to je novum u zakonu. Ali, to je politička odluka koja se ne sukobljava sa zakonom.

Iako postoji nekoliko potencijalnih kandidata za predsjedničke izbore, Mesić ne isključuje mogućnost ponovne kandidature.

- Više se njih spominje. Spominju čak i mene. Ja mogu ustvari biti jer je došlo do promjene ustava u mom mandatu. Moram razmisliti bi li se prihvatio toga, ali ne razmišljam o tome baš ozbiljno. No, vidio sam jednog premijera koji je izabran s 92 godine u Maleziji, zaključuje Mesić.

Stjepan Mesić
1/5

 

Komentara 103

Avatar toxic alien
toxic alien
09:14 08.06.2018.

Ti si vec odavno kandidat za Remetinec... Da tebe netko jos jednom izabere za predsjednika Hrvatske, to bi bila neprikosnovena potvrda da Hrvati ne zasluzuju svoju drzavu i da su sve zrtve bile uzalud.

Avatar anti_komunist
anti_komunist
09:11 08.06.2018.

ha ha ha ha......cuj ovog fosila i veleizdajnika......i daj obavezno za savjetnike dovedi Tatalovica, Perkovica, Jovica, Loncara .....i ostalu jugo udbasku bagru......

MA
Malenkost
09:10 08.06.2018.

Mesic se zeli kandidirati!? zna li jos ustaske pjesme? To bi bio i vise neko simbolicni znak gdje je dosala HR s svim dosadsnjim Politicarima! Jad do jada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije