Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PITAJU GA SAMO ZA ĐOKOVIĆA

Ovo je migrant koji je već 9 godina u istom smještaju kao i Đoković: 'Moje godine su potrošene'

Foto: Corinne Dubreuil/ABACAPRESS.COM/Facebook Screenshot Mehdi Ali
07.01.2022.
u 23:08

Mehdi je imao samo 15 godina kad je brodom stigao u Australiju. On je pripadnik progonjene Ahwazi manjine u Iranu i njegova obitelj je bila ta koja je sredila njegov prijevoz u nadi kako će pronaći slobodu.

Oči svijeta usmjerene su na Melbourne Park Hotel otkad u njemu boravi najbolji tenisač svijeta Novak Đoković koji čeka na odluku suda vezanu uz njegovu žalbu na negativan odgovor na zahtjev za azil u Australiji i odluku o deportaciji iz zemlje.

I dok će Đoković provesti tek koji dan u tom hotelu, u njemu su brojni tražitelji azila koji već godinama čekaju na raspetljavanje svojeg pravog statusa. Jedan od njih je i Mehdi, koji je tamo došao kad je imao 15 godina, što je bilo prije devet godina. 

- Imam 24 godine. Još uvijek sam ovdje. Pokušavam samo shvatiti kako ispuniti svoje dane. Moram preživjeti. Ako mogu spavati, spavam koliko mogu, inače pušim, gledam filmove, čitam knjige. Ali inače ne radim ništa, samo ležim na krevetu - govori Mehdi, piše The Guardian. 

 

Situacija u kojoj se nalazi mladić poprimila je neočekivani obrat kad je uoči svojeg rođendana hotel dobio vjerojatno najslavnijeg gosta, najboljeg svjetskog igrača tenisa. 

- Ovo je razočaranje. Svi me žele pitati o Novaku i kakav je hotel njemu. Ali ne pitaju nas o nama. Mi smo zaključani u ovom mjestu mjesecima, godinama. Nikad nisam vidio toliko kamera, toliko paženje. Nadam se da će Novak Đoković saznati za našu situaciju ovdje i nadam se da će o njoj progovoriti - govori 24-godišnjak. 

Mehdi je imao samo 15 godina kad je brodom stigao u Australiju. On je pripadnik progonjene Ahwazi manjine u Iranu i njegova obitelj je bila ta koja je sredila njegov prijevoz u nadi kako će pronaći slobodu. Iako je njegov zahtjev prepoznat, formalnost njegova statusa kao izbjeglice nije donijelo Mehdiju sigurnost niti novi početak zbog sporosti australske birokracije zbog koje je u toj situaciji. 

- Sve sam stariji. Uistinu je tužno što je moja mladost, moje tinejdžerske godine potrošene. Ne želim napustiti ovo mjesto kao sredovječni muškarac sa svim tim izgubljenim godinama 

I dok Mehdi će provesti još tko-zna-koliko vremena u spomenutom hotelu, odluku o tome hoće li biti deportiran ili će mu se dopustiti ulazak u zemlju Đoković će saznati u ponedjeljak. 

VIDEO Drama Novaka Đokovića u Australiji: Traje bitka na sudu

Komentara 15

PO
PolEnka
00:02 08.01.2022.

Djokovic nije emigrant nije molio azil da bi ga zatvorili u crvljivi hotel dok ceka dozvolu.On imao ispravna dokumenta Federalnih vlasti nacelle nebi mogao ni u avion da udje a kamoli u Australiju. Iznajmio je kucu mogli su tamo da ga odvezu i cuvaju sa svom vojskom Australije da nebi slucajno pobegao

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
02:44 08.01.2022.

U kultnom filmu srpskog redatelja Živka Nikolića "Lepota poroka", u kom je glavnu ulogu igrala naša Mira Furlan, sredovječni Crnogorac na nudističkoj plaži kaže svom starom ocu koji uspoređuje mlade gole ženske sa svojom ženom kaže:" Šta ćeš, sudbina moj tata".

NO
nogogaz
08:42 08.01.2022.

Vidi se kako je Novak pametan! Nije samo puki slucaj, sto je u istini CRO! Eeee da se svi Croati udruzimo u Lijepoj našoj domovini! CRO domovina bila bi svijetska sila No1 u športu, politici, ekonomiji, nauki... Od Nikole Tesle dalje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije