Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOKAZ SU RAČUNI

Marko Pavić na račun Ministarstva kupovao parfeme i vina: 'To je bilo za darove'

Marko Pavić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
22.07.2020.
u 11:34

Ministarstvo u odgovoru Telegramu tvrdi da su to darovi za ministre i predstavnike država članica EU zaduženih za kohezijsku politiku

Marko Pavić, HDZ-ov ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije u posljednjem tjednu mandata šopingirao je privatnom karticom te tražio povrat novca od Ministarstva.

Do njegovih računa došao je Telegram, a iz njih se vidi da je Pavić osobno šopingirao u slobodno vrijeme – kupovao je parfeme, vina, kemijske olovke te zatim tražio povrat novca koji je potrošio.

Kupovao je u Mülleru – za dva Hugo Boss parfema i dezodorans dao je 1213 kuna. U Vrutku je kupio 36 butelja vina za 2542 kune, i to šest butelja Dingača po cijeni od 114,98 kn po butelji, 12 Postupa po cijeni od 77,98 kuna te 18 butelja iločkog traminca po cijeni od 59,99 kuna za butelju. Zatim je kupio i Hugo Boss kemijsku olovku za 440 kuna te nekoliko refila za olovke.

Ministarstvo u odgovoru Telegramu tvrdi da su to darovi za ministre i predstavnike država članica EU zaduženih za kohezijsku politiku, predstavnike Europske komisije i Europskog parlamenta s kojima je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije surađivalo, a koji nisu primili protokolarne darove s logotipom EU2020HR, čiji broj je bio ograničen.

 

Komentara 35

FO
fortinaf
13:24 22.07.2020.

Novinari kad nemaju šta pisati onda njuškaju po tuđim računima... glupo do bola...

Avatar KALIMERO
KALIMERO
13:16 22.07.2020.

Objavio Telegram🤣🤣🤔

SI
sisavac
12:11 22.07.2020.

a jeste jadni, vi koji ni zubaru ne idete bez jedne milke ste našli ministra propitkivati zbog neke flaše vina... vi bi švedski model da se odmah daje ostavka, vi bi švedsku socijalnu državu, al ne biste švedski porezni model što se tiče auta, kuće, općenito 'luksuza'... to su troškovi reprezentacije, i oni su uobičajeni kod nas, to što vas smeta je vaš problem. a što mislite kako se knjiže one silne flaše vode na stolovima kad su 'konferencije...'?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije