Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
2

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
  • stefj:

    Nakon svih vlada do sada, pohvalno je da raste BDP, a da istovremeno zaduživanje ne raste. Ono što nije pohvalno je da i dalje rastu državni rashodi, da se i dalje ne provodi reforma uprave, mirovinskog i zdravstva, da osim ... prikaži još! poreznih pretumbacija nema nekih pomaka... Ako se pogleda, još nismo dosegli BDP iz 2011. onaj prije SDP-a, a kamoli onaj iz 2008. Broj zaposlenih ukupno je manji za preko 100.000, dok je broj zaposlenih u državnim i javnim strukturama veći za skoro 50.000. I država je zadužena za nekih 150 miljiardi više nego tamo 2008... Uz to, porezi su i dalje veći i ima ih više, ima više parafiskalnih nameta, a o energentima da ne pričamo. Uglavnom, poslovanje je kud i kamo skuplje nego 2008. Ne zaboravimo da imamo i najmanje 500.000 ljudi manje, uglavnom mladih i sposobnih... Nimalo sjajna budućnost i ako drugi, osim Marića, ne krenu raditi posao i srede malo ovaj uhljebistan, bolje da mladi odu odmah van nego da se ovdje bore s vjetrenjačama... Mislim da stalno treba ponavljati katastrofe po raznim neovisnim top listama: birokracija nam je po korupciji i neefikasnosti 139. od 140 zemalja, po lakoći zapošljavanja smo 120 i neki, po zapošljavanju strane radne snage 130 i neki itd. Pali smo i na ljestvici konkurentnosti, za izgradnju nekog pogona u Njemačkoj će investitor platiti 200 € naknada, u Hrvatskoj 200.000 € itd, itd, itd... Skupa država, puno uhljeba, siromašan narod. Struka i sposobnost se omalovažavaju, a svaki uspjeh žestoko kažnjava. To je Hrvatska...

  • rimac444:

    Naša je sreća što imamo Plenkovića, najboljeg političara nakon Oca domovine, koji je okupio oko sebe sposobne ministre, među njima je najbolji svakako Marić. Sa kukulele gamadi Hrvatska bi sada bila na rubu provalije.

  • Marko1337:

    Već nam je dosta rasta u ovome u u onome. Nama treba kukulele bagra gdje je sve u slobodnom padu. Timajstori su u manje od 4 godine zadužili za više od 100 milijardi, a još više opljačkali otpisivanjem dugova, kriminalom ... prikaži još!m i aferama. Da ne govorimo o majtoru račanu koji je također zadužio zemlju preko 100 milijardi, prodao banke za 5 milijardi u koje smo uložili u sanaciju 87 milijardi, prodao INA-u, HT, brojne hotele, nekretnine, rezerve zlata, sve što se moglo prodati.

Još iz rubrike Vijesti

Zagreb: Nakon napada na policajca na Markovom trgu na Jabukovcu pronađeno tijelo
Zakon o oružju

Oružje se oduzima na licu mjesta, ali nakon rehabilitacije se vraća

FILE PHOTO: Hungarian Prime Minister Viktor Orban takes part in a European Union summit in Brussels
'NEĆEMO SE PREDATI'

Fond za oporavak EU moguć je i bez Mađarske i Poljske

Sebastian Kurz
AUSTRIJSKI PREMIJERA ZA VEČERNJI

Kurz: Odluka je bila teška, ali lockdown je bio nužan i djelovao je