Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
1 11°C
  • stefj:

    Nakon svih vlada do sada, pohvalno je da raste BDP, a da istovremeno zaduživanje ne raste. Ono što nije pohvalno je da i dalje rastu državni rashodi, da se i dalje ne provodi reforma uprave, mirovinskog i zdravstva, da osim ... prikaži još! poreznih pretumbacija nema nekih pomaka... Ako se pogleda, još nismo dosegli BDP iz 2011. onaj prije SDP-a, a kamoli onaj iz 2008. Broj zaposlenih ukupno je manji za preko 100.000, dok je broj zaposlenih u državnim i javnim strukturama veći za skoro 50.000. I država je zadužena za nekih 150 miljiardi više nego tamo 2008... Uz to, porezi su i dalje veći i ima ih više, ima više parafiskalnih nameta, a o energentima da ne pričamo. Uglavnom, poslovanje je kud i kamo skuplje nego 2008. Ne zaboravimo da imamo i najmanje 500.000 ljudi manje, uglavnom mladih i sposobnih... Nimalo sjajna budućnost i ako drugi, osim Marića, ne krenu raditi posao i srede malo ovaj uhljebistan, bolje da mladi odu odmah van nego da se ovdje bore s vjetrenjačama... Mislim da stalno treba ponavljati katastrofe po raznim neovisnim top listama: birokracija nam je po korupciji i neefikasnosti 139. od 140 zemalja, po lakoći zapošljavanja smo 120 i neki, po zapošljavanju strane radne snage 130 i neki itd. Pali smo i na ljestvici konkurentnosti, za izgradnju nekog pogona u Njemačkoj će investitor platiti 200 € naknada, u Hrvatskoj 200.000 € itd, itd, itd... Skupa država, puno uhljeba, siromašan narod. Struka i sposobnost se omalovažavaju, a svaki uspjeh žestoko kažnjava. To je Hrvatska...

  • rimac444:

    Naša je sreća što imamo Plenkovića, najboljeg političara nakon Oca domovine, koji je okupio oko sebe sposobne ministre, među njima je najbolji svakako Marić. Sa kukulele gamadi Hrvatska bi sada bila na rubu provalije.

  • Marko1337:

    Već nam je dosta rasta u ovome u u onome. Nama treba kukulele bagra gdje je sve u slobodnom padu. Timajstori su u manje od 4 godine zadužili za više od 100 milijardi, a još više opljačkali otpisivanjem dugova, kriminalom ... prikaži još!m i aferama. Da ne govorimo o majtoru račanu koji je također zadužio zemlju preko 100 milijardi, prodao banke za 5 milijardi u koje smo uložili u sanaciju 87 milijardi, prodao INA-u, HT, brojne hotele, nekretnine, rezerve zlata, sve što se moglo prodati.

Još iz rubrike Vijesti

Sueski kanal
KLJUČNA POMORSKA LUKA

Sueski kanal slavi 150 godina postojanja: Sanjali su ga faraoni, a skoro izazvao sukob velesila

Dan sjećanja

Novi blagdan 18. studenoga: Što kažu Vukovarci i gradonačelnik Penava

25
Kolinda Grabar-Kitarović, Zoran Milanović, Miroslav Škoro i Mislav Kolakušić
Kreće lov na 10.000 potpisa

Predsjednički izbori: Koliko će u kampanji potrošiti kandidati i kako će prikupljati potpise

8