Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Djelomično dostupni

Mare li bjelovarsko-bilogorski zastupnici za svoje birače?

Zastupnici (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/5
17.04.2012.
u 14:12

Od petero saborskih zastupnika, troje su odredili dan kada primaju građane, a zasad ih se malo javilo

Saborski zastupnici trebali bi biti nadohvat ruke građanima koje u Saboru zastupaju. Vođen tom logikom Vladimir Bilek, saborski zastupnik češke i slovačke nacionalne manjine, u srijedu je u Daruvaru u unajmljenom prostoru Saveza Čeha u Hrvatskoj, na Trgu kralja Tomislava 7, otvorio ured koji će raditi od ponedjeljka do petka od 8 do 15 sati. Primat će građane svih nacionalnosti, ne samo iz Daruvara nego i iz ostalih gradova i općina.

 – U uredu ću biti svakog ponedjeljka, dok ću se drugim danima s građanima sastajati prema dogovoru – kaže Bilek.

 Zaposlio tajnicu

Funkcioniranje ureda financirat će se novcem za političke aktivnosti koji je rezerviran za svakog saborskog zastupnika, a u njemu je zaposlena i tajnica koja će građane primati u njegovoj odsutnosti.

Bilekov potez bio je povod da provjerimo koliko su i kada na raspolaganju građanima drugi saborski zastupnici iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Bilekov kolega i sugrađanin Vedran Babić (SDP), koji uz saborsku obnaša i dužnost zamjenika gradonačelnika Daruvara, dostupan je, tvrdi, u svojem uredu u gradskoj upravi svakim radnim danom, osim kad je zasjedanje Sabora.

 – Ponedjeljkom sam u Bjelovaru, a planiram uvesti jednomjesečni termin i u ostalim gradovima u županiji – kaže Babić. Njegova stranačka kolegica Vanja Posavac građane prima svakog ponedjeljka od 10 do 14 sati u SDP-ovim prostorijama u Bjelovaru u Gundulićevoj 1/III.

 – Tu radimo već dva mjeseca i dosad nam se obratilo 40-ak ljudi - kaže Posavac.

 Jedini bez prostorija

Na istoj adresi, ali u prostorijama SSSH, ured je unajmio Zlatko Tušak, saborski zastupnik Hrvatskih laburista. Zbog stalnih obveza, kaže, nema strogo određen termin za građane, no dostupan je na mobitel i tako dogovara susrete.

 Dosad mu se obratilo 6 do 7 građana. Damir Bajs, jedini saborski zastupnik HSS-a uopće u Saboru, zbog stranačke suspenzije u specifičnoj je situaciji.

 – Kao župan imao sam rezerviran dan za kontakte s građanima, a slično je bilo i dok sam bio ministar turizma, no kao saborski zastupnik nemam termin za građane jer zbog suspenzije ne mogu koristiti stranačke prostorije – ističe Bajs, ostajući i dalje suzdržan kada je u pitanju njegova daljnja sudbina u HSS-u.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije