Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Malverzacije s kreditima: Bivšoj misici zamrznuta imovina i dva računa

Naslovnica
Foto: VL
06.03.2015.
u 00:01

Misica Vlatka Matić Pivac je na čelu tvrtke Kavoteka koja je vlasnica dijela Predsjedničkih dvora

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda priznao je i produljio rješenje Okružnog suda u Mariboru kojim su blokirani imovina i bankovni računi bivšoj Miss sporta Hrvatske Vlatki Matić Pivac, poduzetniku Tomislavu Blagusu i njegovoj supruzi Maji te Zoranu Galiću, koje tužiteljstvo u Sloveniji sumnjiči u jednoj od najvećih korupcijskih afera.

Radi se o malverzacijama s kreditima Nove kreditne banke Maribor u kojima je ta banka između 2006. i 2009. oštećena za oko 30 milijuna eura. Sud je blokirao imovinu i poznatog vinara Damira Jurjevića jer slovensko tužiteljstvo sumnja da je i on bio jedan od primatelja protupravne imovinske koristi.

Cijeli članak možete pročitati u izdanju Večernjeg lista od petka ili prelistajte e-izdanje Večernjeg lista!

>> Zbog bivše misice Slovenci tražili blokadu dijela Predsjedničkih dvora

>> Misici dojavili da će joj upasti policajci?

>> Bivša misica i zagrebački poduzetnik na meti istražitelja

Foto: VL

Ključne riječi

Komentara 5

AN
annalea
22:21 05.03.2015.

Poštovani bivši kolega iz MVEP-a, odradila sam 39 godina staža, vaši puleni su me prošle godine potjerali u mirovinu, ali o tom-potom. Molim Vas objasnite mi Vi i Vaša tzv. fenomenalna Vlada, zašto banke ne daju kredite za otplatu ovrha, nego samo dozvoljavate da nam kamate rastu i rastu, a vi se skupa sa svojom suprugom koja nama savjetuje tanje rezanje kruha debljate i debljate i sve ste veći i teži iz dana u dan.

Avatar Ironman0105
Ironman0105
00:47 06.03.2015.

"misica", vjerovali ili ne...To ne bi u Modroj Lasti napisali...Ni u Velikom Bleku, ni Komandantu Marku. Svih mi dabrova Ontarija....

FU
fullmax
05:26 06.03.2015.

Tko se po cemu prepoznaje, Hrvati po lopovluku. Destructivna nacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije