Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umalo završilo kobno

Majka se šokirala zbog toga što se dogodilo jer je mačka bebi polizala bočicu

Mačka
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
19.04.2014.
u 20:53

Radi se o bakteriji pasteurella multocida koja je česta kod životinja, uključujući pse i mačke, te se na ljude može prenijeti putem ugriza, ogrebotine ili sline

Djevojčica Sparkel Anderson iz Britanije skoro je umrla i to zbog bolesti koju joj je prenijela njezina mačka. Sve se dogodilo prije tri godine, kada je Sparkel bila stara samo tri tjedna.

Djevojčica je završila u bolnici jer joj je pozlilo te je dobila visoku temperaturu. Sparkel je u bolnici bila gotovo mjesec dana, a dijagnosticiran joj je jedan tip meningitisa, a koliko je rijedak svjedoči činjenica da je ona tek 39. zabilježena osoba u svijetu koja je bolovala od te bolesti. Ispostavilo se, bolest je dobila nakon što joj je mačka polizala bočicu.

Njezina majka ispričala je kako beba nije prestajala plakati. "Sve sam pokušala kako bih je smirila, no nije prestajala. Bila je jako vruća i nervozna", rekla je Chelsea-Ann Dodd koja svojom pričom želi upozoriti druge roditelje na ovu rijetku, ali opasnu bolest. "Rekli su mi da je mogla umrijeti kroz par sati da je nisam dovezla u bolnicu. Bila je stara samo tri tjedna i bila je jako krhka. Bilo je zastrašujuće", dodala je majka, piše Western Daily Press.

Radi se o bakteriji pasteurella multocida koja se pojavljuje kod životinja, uključujući pse i mačke, a na ljude se može prenijeti putem ugriza, ogrebotine ili sline. Srećom, Sparkle se oporavila i danas je zdrava 3-godišnjakinja. Majka je ispričala kako se djevojčica i danas s mačkom često druži, ali da životinja ipak živi s bakom.

>> Objavila fotografiju kćeri na Facebooku pa se šokirala zbog onoga što su joj drugi otkrili

Ključne riječi

Komentara 22

SL
stalno lazu
11:56 20.04.2014.

Jeli smo smolu, katran, zelene nedozrele jabuke. Uvijek smo bili vani. Šuma ili polje. Parkić ili igralište. Nitko nikad ništa. Samo zafrkancija. A danas... Kako ono vec ide...

CH
chemica
22:59 19.04.2014.

Kako zna da je mačka oblizala bebinu bočicu? Mirno je gledala? Bilo joj je i simpatično? Kao "genijalci" koji hrane mačke i pse na kuhinjskom stolu? Apsolutno zasluženo. Glupost se plaća. Kamo sreće da je mamicu posjetila boleština, a ne jadno dijete.

Avatar Meggi
Meggi
21:18 19.04.2014.

Meni je jednako grozno kad vidim mame koje poližu dudu koja padne na pod da je ''dezinficiraju''(!?) i stave je bebi usta. Kao prvo: karijes je prenosiv i time ne čine djetetu uslugu nego veliku štetu. Drugo: usta odraslih su puna bakterija i dječji organizam sigurno nije otporan na njih kao što je kod odraslih. Mame, opametite se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije