Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
časnici Podržali HDZ

Lošo: Hrvatski brod previše se naginje ulijevo

Umirovljeni časnici HV-a (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
09.11.2011.
u 13:45

Četrnaest umirovljenih časnika podržalo je HDZ i premijerku Jadranki Kosor jer je prva krenula u borbu protiv korupcije.

Umirovljeni hrvatski časnici, njih 14, dalo je javnu potporu premijerki i predsjednici HDZ-a Jadranki Kosor i HDZ-u na ovim izborima. Umirovljeni admiral Davor Domazet Lošo rekao je da joj potporu daju jer je prva krenula u borbu protiv korupcije, a kako u toj borbi nije dobila potporu ostalih političkih subjekata u zemlji, ali ni medija.

– Ova borba protiv korupcije mora se nastaviti. U ovoj situaciji kada se svijet suočava s geopolitičkom raspodjelom moći, mi se nalazimo u vremenima kakva su bila prije stotinjak godina. U takvim okolnostima hrvatski brod previše se naginje na lijevu stranu do te mjere da je voda već počela prodirati u palubu i da se ne bi nasukao na podrtinu zvana Zapadni Balkan i Jugosfera, moramo ga ispraviti i dovesti na pravi kurs. Upravo zato dajemo potporu Kosor i svima u HDZ-u koji su pošteni i časni ljudi – poručio je Lošo te rekao kako su tri razloga zašto stoje uz nju, i to ne politički razlozi, nego državnički.

Prvi je jer je na obljetnici Oluje u Kninu premijerka pozdravila generale Gotovinu i Markača i time dokazala da hrvatski rat nije zločinački pothvat, drugi jer je u Prištini jasno očitovala da Hrvatska može voditi jasnu politiku nacionalnih interesa i treće jer se jasno očitovala da se odluke neće donositi u Beogradu.

Uz 14 umirovljenih časnika stoje i pripadnici specijalne policije te ostali visoki dužnosnici, naglasio je Lošo. Umirovljeni general Damir Krstičević naglasio je kako vjeruje da svi ti časnici, koji su 1991. godine goloruki krenuli u obrambeni rat, mogu i danas biti više uključeni u gospodarski, društveni i politički život.

– Jer ako smo se tada dokazali kad je bilo najteže, ne vidim razlog zašto danas ne bismo mogli upravljati posrnulim hrvatskim poduzećima, zašto ne bismo mogli stvarati hrvatske vrijednosti. Mi nismo potrošeni – poručio je Krstičević te dodao kako ne želi da ispadne da se u ovom trenutku dijele, te da pozdravljaju sve ljude koji drugačije misle.

– Nakon ovih izbora, sa strateškog stajališta, HDZ će biti na pobjedničkom postolju. HDZ ne može imati kolektivnu krivnju, Hrvatske će biti dok god HDZ bude stožerna stranka – odgovorio je Domazet na pitanje novinara koliko je HDZ odgovoran za sve ono čega se ovi umirovljeni časnici boje.

Na pitanje je li jedan od tih „državničkih poteza“ HDZ-a bio i izručenje generala Gotovine i Markača, Domazet je ustvrdio da oni nisu izručeni u trenutku kada su stvarno izručeni, već 2000. godine kada je Sabor odlučio da će Haag biti nadležan za Bljesak i Oluju.

– Tada nisu izručeni samo oni, tada smo izručeni svi – zaključio je Domazet Lošo.

Među umirovljenim časnicima koji su dali potporu HDZ-u i premijerki uz Domazeta Lošu i Krstičevića su i Marinko Krešić, Miljenko Filipović, Pavao Miljac, Krešimir Čosić, Ivan Kapular, Josip Čuletić, Vinko Vrbanac, Ivan Jelić, Josip Štimac, Ljubo Ćesić Rojs i drugi.

Komentara 69

UT
utatica
16:28 09.11.2011.

Rambo i ti se nama gadiš!

US
U sridu
21:30 09.11.2011.

Tko stoji iza opstruiranja obrane Generala u Hagu?

DA
darkor31
18:30 10.11.2011.

brod tone jako dugo. nemojmo se zavarati nisu srbi uništili hrvatsku, sami smo je sje.... poslije rata sa pljackom i privatizacijama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije