Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne piše je li negativan

Liječnik Bijele kuće: Više nema rizika da bi Trump mogao druge zaraziti koronavirusom

President Donald J. Trump arrives to the White House after days of treatment for COVID19.
Foto: POOL/Abaca/PIXSELL
1/3
11.10.2020.
u 11:12

Liječnik Bijele kuće objavio je kako posljednji testovi pokazuju da više "ne postoje dokazi o aktivnom repliciranju virusa" te da se "smanjuje" virusno opterećenje.

Više nema rizika da bi američki predsjednik Donald Trump mogao druge zaraziti koronavirusom, kazao je liječnik Bijele kuće, prenosi u nedjelju BBC. Objava Seana Conleyja prva je o Trumpovu zdravlju od četvrtka. Ranije u subotu predsjednik je održao govor okupljenima s balkona Bijele kuće, što je bio njegov prvi javni nastup nakon hospitalizacije zbog koronavirusa.

Neki su bili zabrinuti da je Trump možda još uvijek zarazan.

Liječnik Bijele kuće objavio je kako posljednji testovi pokazuju da više "ne postoje dokazi o aktivnom repliciranju virusa" te da se "smanjuje" virusno opterećenje. Međutim, u priopćenju ne piše je li Trump negativan na koronavirus.

Video: Trump napustio bolnicu: "Osjećam se zaista dobro. Ne bojte se Covida. Brzo se vraćam u kampanju!!!"

Conley navodi kako je Trump podvrgnut osjetljivim laboratorijskim testovima koji detektiraju razinu virusa u tijelu.

"Ove večeri sam sretan što mogu objaviti da, uz to što Trump ispunjave kriterije (CDC-a) za siguran prekid izolacije, PCR testovi na covid-19 pokazuju da, po trenutno prihvaćenim standardima, on više ne predstavlja rizik od prijenosa (koronavirusa) za druge", kazao je Conley.

Trumpu su se pojavili simptomi koronavirusa prije 10 dana, a dan kasnije primljen je u vojnu bolnicu Walter Reed. U bolnici je Trump primio, između ostalih lijekova, kortikosteroid deksametazon koji se uobičajeno daje samo u težim oblicima bolesti.

Trump je u subotu poručio okupljenima da se "osjeća odlično" te da ne uzima lijekove protiv covida-19.

Ključne riječi

Komentara 4

SZ
stela_zg
12:25 11.10.2020.

netko tko ima covid 19 je zarazan do 7 dana nakon početka bolesti. (zato su i skratili vrijeme izolacije na 10d od početka bolesti). bolest koja se ne smiruje niti nakon tjedan dana je posljedica prejakog imunog odgovora na virus, bakterijskih infekcija i komplikacija vezanih za ranije bolesti ili liječenje. ti ljudi nakon tjedan dana više ne šire viruse koji će bilo koga zaraziti. to što je PCR nakon bolesti pozitivan može značiti da su prisutni samo fragmenti virusa ili da je prisutan nedovoljan broj virusa da izazovu infekciju. uostalom PCR test nije prredviđen za dijagnostiku bilo kakve virusne bolesti i to se nikada do pojave covid 19 bolesti nije radilo. doktori koji to ne kažu jasni i glasno kao npr. uvaženi profesor Paul Marik lažu javnost jer su i sami upregnuti u ostvarivanje globalnih interesa i ciljeva.

FA
fajlpz
14:20 11.10.2020.

Sve same igre i igrice.Šta me briga koga on može zaraziti?Koda ću ga ikad vidit.

IB
iva.begovic
12:25 11.10.2020.

Vjerojatno je dobio koktel antitijela dobivenih iz plazme onih koji su COVID-19 preboljeli. I nije vjerojratno da je takvo liječenje dostupno svima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije