Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
beogradski odvjetnik

'Legija se još 2001. hvalio da zna tko je ubio Ćuruviju'

Slavko Ćuruvija
Foto: Screenshot Youtube
16.01.2014.
u 19:55

– To je bilo prije ubojstva premijera Zorana Đinđića, pa nitko nije provjeravao Legijinu priču – objašnjava Danilović

Beogradski odvjetnik Rajko Danilović, zastupnik Jove Ćuruvije, brata ubijenog Slavka Ćuruvije rekao je da je još 2001. jedan pripadnik srpske Državne sigurnosti svjedočio kako se Milorad Ulemek Legija hvali da zna tko je ubio Ćuruviju, javljaju mediji u Srbiji.

– To je bilo prije ubojstva premijera Zorana Đinđića, pa nitko nije provjeravao Legijinu priču. On može imati posredna saznanja o ubojstvu Ćuruvije jer je bio u DB-u. Motivi Ulemeka mogu biti različiti, sigurno se nada nekom ublažavanju kazne. Znamo i da je savjetnik predsjednika Nikolića, Oliver Antić pregovarao s Radomirom Markovićem. Također je moguće da se Ulemek želi obračunati i sa svojim nekadašnjim šefovima u DB – objašnjava Danilović dodajući kako je ubojstvo počinjeno javno, na ulici i po danu kako bi zaplašili druge Miloševićeve kritičare i protivnike, ali je zato ostalo dosta tragova.

– Ništa novo nije otkriveno. Novo je to što je Srbiji EU rekla da mora završiti neke stvari. To znam jer je i kod mene dolazio Jelko Kacin, specijalni izvjestitelj za Srbiju parlamenta EU, i zanimao se za slučaj Ćuruvije. To su ti novi uvjeti koji se moraju ispuniti. Mislim da je počeo konačan obračun s vremenom Miloševića – ocjenjuje Danilović, a na izjavu Brake Prpa, Ćuruvijine supruge koja je bila s njim u trenutku zločina, kako optuženi Miroslav Kurak nije ubojica iako ga optužnica tereti da je upravo on ispalio smrtonosne hice, kaže kako su svjedoci najpouzdaniji dokazi, ali "ona je očevidac i govori što misli da je vidjela, što ne znači da je tako bilo, jer to su sjećanja i interpretacija".

>> Osumnjičene za ubojstvo Slavka Ćuruvije ispitivali devet sati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije