Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ključno svjedočenje

Ubojice Slavka Ćuruvije otkrio je Legija

Milorad Ulemek Legija
Foto: Youtube Screenshot
1/2
14.01.2014.
u 18:54

Milorad Ulemek Legija jedan je od tri svjedoka protiv Ćuruvijinih ubica

Ključ za uhićenja nalogodavaca ubojstva novinara Slavka Ćuruvije bilo je svjedočenje Milorada Ulemeka Legije koji je progovorio o ovome ubojstvu koje zadnjih dana ponovno trese Srbiju. Rekao je to na današnjoj konferenciji za novinare specijalni tužitelj za organizirani kriminal Miljko Radisavljević koji je potvrdio uhićenja bivših pripadnika Službe državne sigurnosti (SDB) Ratka Romića i Milana Radonjića koji su osumnjičeni za ubojstvo Ćuruvije.

Prema riječima Radisavljevića oni se sumnjiče da su, u dogovoru sa bivšim šefom DB Radetom Markovićem i pripadnikom posebne službe osiguranja u DB-u Miroslavom Kurakom, ubili Ćuruviju.

- Direktni nalogodavac, prema dosadašnjim saznanjima, je Radomir Marković. Hoćemo li doći do više razine, nekog tko je iznad njega – vidjet ćemo, sačekat ćemo istragu. Neposredni izvršitelji su, prema osnovanim sumnjama, Miroslav Kurak i Ratko Romić, rekao je Radisavljević.

Saslušanje uhićenih započelo je u poslijepodnevnim satima dok će se ostali koraci istrage kao i cijeloga slučaja sačekati. Očekuje se da će istraga biti završena u roku od mjesec kada će biti podignuta i optužnica. Odgovarajući na pitanja novinara specijalni tužitelj je rekao da je Ulemek bezuvjetno progovorio o ovome ubojstvu kao i da je u ovom slučaju, kao i kod slučajeva Stambolić, Budva i Ibarska, motiv politika.

- Ne isključujem da ćemo i u tijeku istrage doći i do drugih motiva, možda osobnih. Po svemu sudeći do sada je motiv politika, rekao je Radisavljević. O ovome slučaju govorio je i prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da uz svjedočenje Ulemeka postoje još dva svjedoka.

>>Napisana optužnica protiv ubojica Slavka Ćuruvije!

Komentara 1

MA
makiii
08:47 15.01.2014.

kada se vec pise a dali narod u RH znaju ko je bio Slavko Curuvija?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije