Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREVARANT

Lažni svećenik pozvonio joj na vrata i pobjegao s nakitom

'05.10.2011., Domasinecka 4, Zagreb - Staricu I. Boric opljackao je lazni svecenik u njezinom stanu. Zgrada. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
05.10.2011.
u 21:00

Muškarac je Ivanki B. rekao da je stigao na čašicu razgovora, a u trenutku nepažnje uzeo joj je nakit vredniji od tisuću kuna.

ZAGREB – Nakon što su mjesecima lažni djelatnici Hrvatske elektroprivrede i zagrebačke Plinare operirali po metropoli, po vrlo sličnim scenarijima ulazili u stanove i pljačkali naivne umirovljenike, lopovi su se dosjetili novog trika kako starijim sugrađanima oteti ušteđevinu, nakit ili što im se već nađe pod rukom.

Novoj, originalnoj prijevari jednog za sada nepoznatog lopova nasjela je 70-godišnja Ivanka B. u Domašinečkoj ulici na Vrbanima.

Kada joj je prošli ponedjeljak oko 16 sati pokucao muškarac predstavivši se kao svećenik, nije previše razmišljala, već je otvorila vrata stana na četvrtom katu i mirno ga uvela vjerujući da nema razloga za strah jer ipak je riječ o pateru.

Prevarant joj je pak, neslužbeno doznajemo, rekao da je svratio do nje “kako bi malo razgovarali”. U trenutku njezine nepažnje, vjerojatno je lopov zatražio čašu vode ili slično, lažni svećenik pronašao je gdje Ivanka B. skriva nakit u vrijednosti većoj od tisuću kuna i odnio ga sa sobom. Cijeli događaj prijavljen je tek u utorak, kada je umirovljenica vjerojatno shvatila da je opljačkana.

Inače, nakon učestalih pojavljivanja lažnih hepovaca, pravi djelatnici HEP-a imali su problema jer im mnogi Zagrepčani više nisu vjerovali da su pravi pa ih nisu puštali u stanove.

Komentara 10

OB
-obrisani-
21:05 05.10.2011.

Zasto mora biti lazni svecenik? Mozda je to bio Bozanic. Nikad se nezna dok se stvar ne ispita..

SA
sargu123
21:27 05.10.2011.

Otkud to da je bio lažni ? Obzirom na to što je napravio mogao je bit i pravi !

Avatar madcap
madcap
21:23 05.10.2011.

Da, jesu li sigurni da je lažni?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije