Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poslovna zona

Kupac će Trnovaču isplatiti do kraja godine, nema štete za grad

trnovača
Dragutin Šantoši
14.10.2010.
u 21:46

Poslovna zona nije prodana po cijeni 1 euro za kvadratni metar, kako se priča po gradu, već, na preporuku nadležnog ministarstva i uz suglasnost Europske komisije, za 5 eura po kvadratu, kaže gradonačelnik Ivan Roštaš.

SLATINA - Prodaja većeg dijela slatinske Poslovne zone Trnovača tvrtki Pan Trgovina Đakovo, u vlasništvu poznatog hrvatskog poduzetnika Marinka Mikulića, izazvala je u Slatini brojne komentare vezane za plaćanje kupljenih građevinskih površina jer se đakovačka tvrtka u kolovozu uknjižila u vlasničke sudske knjige na istu nekretninu – bez ikakvog tereta?!

Iz oporbenih slatinskih političkih krugova posljednjih se dana mogu čuti kritike kako je gradska vlast, dopuštajući kupcu da se uknjiži u vlasništvo imovine koju nije platio, postupila neodgovorno.

– Što će se dogoditi ako đakovački kupci Trnovaču nekome prodaju, jer za takvo što imaju vlasnički list, kaže nam jedan slatinski građevinski stručnjak ističući da su takvom kupoprodajom slatinski oci doveli grad u nepovoljnu situaciju. Oko 12 hektara građevinskog zemljišta kupcu je na javnoj dražbi grad prodao za oko 6,5 milijuna kuna.

- Nema govora da smo učinili bilo što na štetu grada. Sve obveze smo odredili ugovorom, kupac je platio 20 posto, a preostali dio novca isplatit će do kraja godine. Takve neodgovorne kritike pojedinaca dovele su u Slatinu i predstavnike Europske komisije, koja je sufinancirala izgradnju Trnovače koji provjeravaju o čemu se zapravo radi izjavio je telefonom gradonačelnik Ivan Roštaš i dodao:

- Uvidom u službenu dokumentaciju i ugovore potvrđeno je da smo učinili sve kako treba. Svi su oduševljeni projektom Trnovača i planiranom izgradnjom tvornice za proizvodnju papira, samo se u Slatini postavljaju nebulozna pitanja. Poslovna zona nije prodana po cijeni 1 euro za kvadratni metar, kako se priča po gradu, već, na preporuku nadležnog ministarstva i uz suglasnost Europske komisije, za 5 eura po kvadratu. Stigli su nam i Islanđani koji će raditi na geotermalnim izvorima i sve se odvija onako kako je planirano i dogovoreno.

Komentara 1

BA
baraba1
12:43 21.10.2010.

PODRAVSKA SLATINA! Evo jedna činjenica ovo vam je novi \"eldorado\" za USKOK! Neznam u čemu je problem zašto zagreb čeka gdje je gospodin dinko cvitan, zašto ne zaviri malo u ovaj gradić koji je nekad bio radnička meka, grad jeje bez novaca gradonačelnik i ekipa grade nogometno igralište, izvođač radova je gospodin koji je ujedno i predsjednik kluba, dijete od 2 god, bi vidjelo da je to izvrstan poligon za pranje novaca! GAJ, nekadašnji div u preradi drveta, koliko je ta firma izrodila novih ljudi s nevjerovatnim novcem koji grade kule i gradove po našoj lijepoj hrvatskoj,,.činjenica kad bi uskok zavirio u ovaj grad novine bi imale jedno desetljeće pisati o nevjerovatnim stvarima što su se događale i događaju! A ovaj gospodin koji je napisao ovaj članak nema ni jedno \"N\" novinarskog u sebi! dajte mi jedan članak u kojem kritizira ili osuđuje vlast! NEMA GA!! Zato jer gospodin ima diktat po kojem piše,,zato gospodo mogli ste ovaj posao dati i klincu iz 5 raz, to bi vam došlo na isto! toliko zasad...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije