Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

Kruh i žitarice u Hrvatskoj koštaju više nego u Njemačkoj

Ilustracija
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
25.08.2020.
u 19:22

Do kraja godine trebao bi se dogoditi daljnji pad prosječnih potrošačkih cijena – kažu iz RBA

Cijene kruha i žitarica u Hrvatskoj su oko dva posto iznad europskog prosjeka, i po tim smo cijenama rekorderi među tranzicijskim državama, objavio je Eurostat na temelju kretanja cijena kruha i žitarica u 2019. godini.  Slovenija je odmah do nas. U Češkoj su kruh i žitarice na 80 posto prosjeka EU, odnosno za petinu jeftinije nego kod nas, u Mađarskoj su kruh i žitarice jeftiniji za četvrtinu, u Slovačkoj 10 posto, u Bugarskoj za trećinu, a u Rumunjskoj za polovinu. Norveška je najskuplja članica EU, te su njihove cijene - 60 posto iznad prosjeka, no iznad prosjeka su im i zarade dok Njemačka ima oko jedan posto jeftiniji kruh i žitarice od Hrvatske. 

Cijeli tekst pročitajte u sutrašnjem izdanju ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

- Nove stranke u Saboru postaju lideri opozicije 

- Lauc: Treba razlikovati pozitivan test od bolesti 

- Krizu će najviše osjetiti rub Hrvatske

- Pomirba u Gruborima znak je volje da se napokon okonča rat

 

Ključne riječi

Komentara 2

VH
volim.hrvatsku65
23:48 25.08.2020.

Solidan kruh u njemackoj kosta puno, puno vise nego u hr .....

DU
Deleted user
22:13 25.08.2020.

Pa normalno! Njemačka nema branitelje izbosne, Vatikanske ugovore, HDZ-ovce, SDP-ovce i HNS-ovce uhljebe, Bandića i njegovu rođačku bratiju ! Ko to može platit?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije