Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ivanec

Krstim te u ime Bakusa, Martina i posebnog duha...

'Var \\u0096 08. 11. 2010., Ivanec \\u0096 Po starinskim regulama most su krstili clanovi Drustva prijatelja narodnih obicaja Maska  PHOTO:  Ljiljana Risek '
'Tezak *10'
09.11.2010.
u 08:58

U krštenju problematičnog Mošteka pomogli su i ministranti Tomislav Petrinjak i Sten Barbir

U ivanečkom kraju počelo je martinjsko krštenje mošta. Društvo prijatelja narodnih običaja Maska i ivanečka Udruga vinara i vinogradara Peharček ceremoniju krštenja priredili su u Ribičkom domu.

– Krstim te u ime Bakusa, Martina i posebnog duha od šteroga moštek kuha – rekao je biškup Krešimir Friščić te tako pokunjena Mošteka (Drageca Petrinjaka) pretvorio u vino. Dakako, obijesni je Moštek prethodno spremno obećao da će se odreći prijateljevanja s vodom i sličnih drugih nepriličnih stvari. U krštenju problematičnog Mošteka pomogli su i ministranti Tomislav Petrinjak i Sten Barbir. Uz glazbu domaćih muzikaša, fešta je nastavljena pjesmom i tradicionalnim ivonjskim martinjskim jelovnikom.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
10:03 09.11.2010.

Lijepi stari običaji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije