Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudar na vijaduktu Krpani

Za tragediju kriv nemar ili nesretna slučajnost

krpani, nesreća
Dino Stanin/Pixsell
07.06.2017.
u 07:15

Djelatnici HAC ONC-a uhićeni su desetak dana poslije nesreće

Zbog potpuno zaleđenog kolnika na vijaduktu Krpani na autocesti Zagreb – Split četvero ljudi poginulo je u nesreći tog 30. studenog 2013. U sudaru je sudjelovalo 16 vozila. Nakon gotovo četiri godine završio je dokazni postupak na karlovačkom Županijskom sudu. Pred sutkinjom Sandom Janković čak je dvije tisuće stranica spisa s dokazima, objašnjenima, zaključcima vještaka, svjedočenjima. Tužiteljstvo odgovornim za tragediju smatraju Ivu Klanca jer nije naredio preventivno posipanje dijela dionice za koju je bio nadležan, iako je po meteorološkim podacima postojala opasnost od poledice.

Jednako su odgovorni, smatra tužiteljstvo, i Jakov Perisić, Lovro Šabić, Kazimir Služek kao djelatnici i odgovorne osobe, te tvrtka HAC ONC jer su propustima skrivili tragediju. Meteorološka stanica na vijaduktu Krpani nije radila više mjeseci, iako je po zakonu kvar morao odmah biti popravljen, a kobnoga dana nije radio ni infoportal pred tunelom Krpani koji bi vozače mogao upozoriti na poledicu. Obrane tvrde da su ophodar i ostali poduzeli sve u okviru svojih ovlasti, ali da ledenu kišu nitko nije mogao predvidjeti.     

Komentara 1

Avatar utunelu
utunelu
08:27 07.06.2017.

prema zakonu o sigurnosti cestovnog prometa,zabranjeno je pjesacima kretanje autocestom!!U trenutku kad su izasli van auto,oni vise nisu vozaci vec pjesaci i duzni su se maknuti na sigurni dio kolnika,oni su hodali po cesti masuci i tako poginuli!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije