Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Padaju glave u HAC-u

Meteorološka stanica na A1 ne radi još od ožujka 2012.

pormetna nesreća
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
03.12.2013.
u 20:57

Meteorološka stanica dojavljuje podatke o vremenu pa tako i o tome hoće li biti poledice na autocesti

Meteorološka stanica na dionici A1, na kojoj se u subotu dogodila prometna nesreća u kojoj je poginulo troje ljudi, u kvaru je od 13. ožujka 2012., doznajemo od dobro upućenih izvora. Nesreća pokraj tunela i mosta Krpani nastala je zbog poledice na cesti, a prema do sada dostupnim informacijama, kolnik nije posipan solju i kemikalijama da bi se spriječila poledica. A ključnu ulogu u tome bi trebala imati meteorološka stanica koja očitava vremenske uvjete, na osnovi kojih se onda poduzimaju potrebne mjere.

U tvrtki HAC – Održavanje i naplata cestarine zbog očitog niza propusta koji su doveli do nesreće kod Krpana očekuju se smjenjivanja koja bi se mogla dogoditi potkraj tjedna kad se resornom ministru Siniši Hajdašu Dončiću dostavi izvještaj o slučaju. On je tu mogućnost i najavio kad su ga novinari pitali osjeća li se odgovornim zbog subotnje nesreće na A1.

– Ne želim ništa komentirati dok ne vidim rezultate istrage pa ću samo povući paralelu sa slučajem koji se dogodio prije nekoliko mjeseci, a to je bio slučaj šahtova. Nakon završetka interne i eksterne istrage odgovorni su bili smijenjeni, a sav materijal proslijeđen je DORH-u. Moj je odgovor na ovo pitanje isti. Dokaže li se krivnja, odgovorni moraju snositi posljedice, ali ne mogu prejudicirati – rekao je ministar.

>>Prošle godine u nesreći kod tunela Krpani poginulo 8 Čeha

>>Sva trojica poginula su dok su pomagali ozlijeđenima

Komentara 19

NV
novo vriijeme
21:25 03.12.2013.

Ali zato naplatne kućice uvijek rade. To je jedino važno HAC-u.

AT
atomised
21:14 03.12.2013.

Dakle ministar u nijednom slučaju ne može biti odgovoran. Njega valjda plaćamo gotovo 20 tisuća kuna da bi čitao izvješća, naravno tek nakon što se nesreća dogodi i da određuje čija će glava pasti. A pasti može bilo čija glava, samo ne njegova. Gdje je tu logika?

NE
neboiznadzagreba
21:07 03.12.2013.

"dobro upućeni izvori" su vam mogli i prije dostaviti ove informacije , pa bi tri ljudska života možda bila spašena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije