Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKOK-ova optužnica

Krijumčarili heroin iz Poljske u Tursku pa u Hrvatsku

heroin
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/ilustracija
1/3
06.11.2019.
u 14:49

Sedmorku se tereti i da su se udružili radi švercanja marihuane iz BiH u Hrvatsku, a krajnje je odredište te droge trebala biti Njemačka

Zbog krijumčarenja heroina, optužnicu protiv sedam osoba podigao je USKOK pred osječkim sudom. U dobi su od 28 do 42 godine. Po optužnici, prva dvojica su od početka srpnja 2017. do 8. lipnja lani organizirala zločinačko udruženje i okupila sljedeću četvoricu okrivljenika te više drugih osoba s područja BiH, Njemačke, Crne Gore i Turske.

Cilj im je bio, tereti se, nabava i krijumčarenje velikih količina prekursora anhidrida octene kiseline, tvari koja se upotrebljava za izradu heroina, iz Poljske u Tursku i povratno krijumčarenje heroina iz Turske u Hrvatsku i dalje prema članicama EU. Tereti ih se i da su se udružili radi švercanja marihuane iz BiH u Hrvatsku, a krajnje je odredište te droge trebala biti Njemačka.

S neutvrđenim osobama iz Crne Gore i Turske dogovorili su, tereti se, krijumčarenje 5000 litara prekursora u Tursku. U tu svrhu, kupili su teretno vozilo na ime obrta jednog od okrivljenika, a pribavili su i dokumentaciju za prijevoz drugog, legalnog tereta te osigurali skladište u Hrvatskoj.

– Za sam prijevoz angažirali su hrvatskog državljanina kojeg su, u kolovozu 2017., na graničnom prijelazu Kalotina između Srbije i Bugarske, bugarski carinski službenici zatekli s 5000 litara anhidrida octene kiseline – izvijestio je USKOK.

Što se marihuane tiče, nju su švercali prvo u automobilu, a 10 paketa s ukupno 15 kilograma "trave" otkrili su carinici na granici u Slavonskom Šamcu lani u ožujku. No, ekipu to nije pokolebalo - u sljedeća tri mjeseca dogovorili su krijumčarenje još 38 paketa, odnosno 39 kilograma marihuane, a nju su skrivali u kamionu. Troškovi prijevoza stajali su 4000 švicarskih franaka. No, i ta je "pošiljka" razotkrivena, na prijelazu u Slavonskom Brodu u lipnju prošle godine. Protiv trojice okrivljenika produžen je istražni zatvor.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije