Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladež HDZ-a

Bizarne situacije: Kriju datume i prekidaju izbore zbog nepodobnih

Darko Milinović
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
24.11.2018.
u 11:55

U Kninu i Gospiću bizarne situacije na izbornim skupštinama, jedna prekinuta, a na drugu pozvani samo odabrani kako bi izabrali lojalne

Izbori u mladeži HDZ-a, koji su upravo u tijeku na svim razinama lokalnih organizacija i koji prethode izboru nacionalnog vodstva, otkrili su izborni inženjering i potpuno bizarne situacije u pojedinim HDZ-ovim organizacijama.

Zaključali mu vrata

Najdrastičniji je primjer svakako Gospić gdje je lokalni HDZ podijeljen nakon što je iz stranke izbačen Darko Milinović, ali ne zaostaje ni Knin gdje je stranka podijeljena na struju bivše kninske šefice Josipe Rimac i aktualnog predsjednika kninskog HDZ-a Nikole Blaževića. Gospićki HDZ-ovci izbore za stranačku mladež organizirali su na način da su krili datum izbora kako bi se onemogućila kandidatura nepodobnim (Milinovićevim) kandidatima, a pozivi za izbornu skupštinu stigli su na adrese tek dvadesetak članova stranačke mladeži. Tvrdi to Marko Orešković, 24-godišnji član HDZ-ove mladeži koji se htio kandidirati za novog predsjednika gospićke mladeži HDZ-a. Međutim, Oreškoviću prvo nisu htjeli reći datum izbora, da bi mu dan uoči sazvane izborne skupštine zaključali vrata gradskog HDZ-a ispred nosa.

Darko Milinović jednoglasno izbačen iz HDZ-a

Darko Milinović
1/8

– I to nije sve, na web-stranicama ličko-senjskog HDZ-a datum izborne skupštine objavili su sat vremena nakon što je istekao rok za prijavu kandidature. Prijave za kandidaturu za predsjednika mladeži podnose se 48 sati prije izbora, a ličko-senjski HDZ datum izbora objavio je 19. studenog u 19 sati, nakon što je u 18 sati istekao rok za prijavu za izbornu skupštinu koja je bila u srijedu, 21. studenog – rekao nam je Orešković. Na samoj skupštini, tvrdi Orešković, bilo je 24 ili 26 članova (od ukupno oko 400) koji su izglasali novog predsjednika gospićke mladeži, Tomislava Vrkljana.

– Izbori su bili potpuno nelegitimni, razmišljamo o prijavi zbog sprečavanja kandidature i neregularno provedenih izbora. Nije problem što se ja nisam mogao kandidirati, i neki drugi su htjeli iskoristiti to pravo – rekao nam je Orešković.

Ivica Radošević, povjerenik za gospićki HDZ, nije se javljao na pozive iako smo ga više puta zvali kako bi odgovorio na optužbe, dok nas je Marijan Kustić, novi predsjednik ličko-senjskog HDZ-a, uputio na Radoševića. U Kninu je pak prošli petak prekinuta izborna skupština jer su njoj prisustvovali, kako je rekao Nikola Blažević, šef kninskog HDZ-a, seniori koji nisu bili pozvani na skupštinu. Među tim “seniorima” bila je i Josipa Rimac, bivša šefica lokalnog HDZ-a, koja je na traženje predsjedavajućeg Marka Šeše napustila izbornu skupštinu, premda su takve sjednice javne. I dok Blažević tvrdi kako nisu svi seniori napustili izbornu skupštinu, pa je ona prekinuta jer je lokalni HDZ ionako podijeljen pa da dodatna napetost ne utječe na same izbore, drugi izvori iz kninskog HDZ-a kažu kako je krug ljudi oko Blaževića očito procijenio da njegov kandidat Ante Dujić ne bi prošao. Drugi kandidat bio je Luka Rašić, kojeg se povezuje sa strujom Josipe Rimac.

Nije homogenizirao stranku

– Nije točno da se procijenilo kako određeni kandidat ne bi prošao, pa da je zato prekinuta izborna skupština – tvrdi Blažević. Izbori su provedeni i za mladež zagrebačkog HDZ-a gdje je Maksimilijan Šimrak pobijedio Frana Viduku kojeg se povezivalo s Karlom Resslerom, pa onda i šefom HDZ-a Plenkovićem. Izvori bliski Plenkoviću pak tvrde da šef HDZ-a ni na koji način nije agitirao ni za jednog kandidata. 

Darko Milinović osvrnuo se na izbacivanje iz HDZ-a

Komentara 66

LA
LaurelBury
12:34 24.11.2018.

Budući da sam započeo s mojim online poslovanjem, zaradim 25 dolara svakih 15 minuta. Zvuči nevjerojatno, ali nećete mu oprostiti ako ga ne provjerite. Pročitajte više o ovom >> >> www.WebJob33.Com

Avatar anti_komunist
anti_komunist
12:10 24.11.2018.

"mladez".....to me podsjeca na skojevce i pionire iz komunistickih vremena....

BE
Beppi
12:36 24.11.2018.

A tko je odabrani omladinac?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije