Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zloporaba ovlasti

Kosovska i albanska vlada traže istragu protiv Carle del Ponte

'2007-12-13 THE HAGUE - Outgoing war crimes prosecutor Carla Del Ponte at a press conference in The Hague Thursday December 13 2007. Del Ponte steps down at the end of the month after eight years on t
AFP/PIXSELL
03.12.2012.
u 09:36

Istragu traže jer je podnijela optužnice protiv Ramuša Haradinaja i Fatmira Ljimaja, iako su je suradnici upozorili da nemaju dovoljno dokaza u ovim slučajevima.

Albanska i kosovska vlada zatražile su u istragu protiv bivše glavne tužiteljice Haaškog tribunala Carle del Ponte zbog podnošenja optužnice protiv Ramuša Haradinaja i Fatmira Ljimaja, iako su je suradnici upozorili da nemaju dovoljno dokaza u ovim slučajevima, javljaju mediji u Srbiji pozivajući se na priopćenje kosovske i albanske vlade. Podsjećaju da je Kosovo "vjerovalo i usko surađivalo s Haaškim tribunalom", a tu je spremnost Carla del Ponte zloupotrijebila i "sada priznala kako optužnica protiv Haradinaja nije bila potkrijepljena dokazima koji su mogli dovesti do njegove osude".

- Zbog toga kosovska vlada zahtjeva od nadležnih međunarodnih dužnosnika da započnu istragu protiv Carle del Ponte za zloporabu ovlaštenja kao glavne tužiteljice u slučaju Haradinaj, Ljimaj i drugima tijekom 2003. i u vezi s njenim znanstveno-fantastičnim fabriciranjem u vezi s optužbama Dicka Martyja i drugih o trgovini ljudskim organima - navodi se u priopćenju. Kosovska vlada drži da je bivša glavna tužiteljica "svoja ovlaštenja i privilegije prekoračila te zloporabila do te mjere i dozvolila podizanje neutemeljenih, tendencioznih i protuzakonitih optužnica, čime je dovela do uhićenja i omalovažavanja mnogih značajnih i cijenjenih figura politike na Kosovu i naštetila imidžu Kosova".

>> Gotovinin odvjetnik prijavljuje Del Ponte odvjetničkoj komori

Komentara 12

CV
crna vrana
10:46 03.12.2012.

Čestitam Kosovarima na hrabrosti i dosljednosti. Hrvatsku je Carla del Ponte, zbog svoje fiks- ideje da je hrvatsko političko i vojno vodstvo bilo udruženo u navodni zločinački pothvat, blokirala nekoliko godina na njenom putu prema EU i NATO-u. Pored togaga je cijeloj naciji prilijepila stigmu, da joj je novostvorena država nastala na zločinu. Za tu šporku rabotu hrvatska politička, kulturna, znanstvena i ina javnost bi ju u najmanju ruku i službeno trebala proglasiti personom non grata. Njezinog imenjaka Carla Bildta , također.

SP
spartak
11:07 03.12.2012.

Tu babuskaru bez morala i savjesti treba preimenovati u Carla del Onta (tal. karla od srama) umjesto Carla del Ponte (Karla od mosta). A i sramota je naše Min. vanjskih poslova i eu. integr. što se nije pridružilo Albaniji i Kosovu u zahtjevu da se tajspodoba tuži zbog neprofesionalnosti i nedopustive lakoće optuživanja cijelih naroda.

GE
Georgij
10:43 03.12.2012.

toliko o tome da kosovo i albanija nisu faktički jedna država. plus pola makedonije i pola crne gore. al glavno da naši ne priznaju palestincima pravo na državu da se bebeki ne zamjere mami Obami i tati Sharonu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije