Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Split

Koronavirusom zaražen dispečer Hitne pomoći

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
25.03.2020.
u 15:23

U samoizolaciju je poslano pet djelatnika koji su kao dispečeri radili na istim poslovima kao zaraženi

Medicinski tehničar Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije pozitivan je na koronavirus, zbog čega je u srijedu pet njegovih kolega poslano u samoizolaciju, a kompletni prostor Hitne pomoći je dezinficiran.

Ravnatelj tog zavoda Leo Luetić potvrdio je Hini da je zaraženi medicinski tehničar radio kao dispečer u Prijavno-dojavnoj jedinici gdje se javljao na telefon, pa nije bio u direktnom niti bilo kakvom drugom kontaktu s pacijentima.

"Točno je da je jedan naš djelatnik, a radi se o medicinskom tehničaru, pozitivan na koronavirus. On je radio kao dispečer uz telefon u zgradi, pa samim tim što nije bio u kontaktima nije mogao zaraziti pacijente", rekao je Luetić.

VIDEO Zašto je važno ostati kod kuće?

Izvijestio je da je u samoizolaciju poslano pet djelatnika koji su kao dispečeri radili na istim poslovima kao zaraženi, a cijeli prostor Hitne pomoći ujutro je dezinficiran, odnosno dekontaminiran.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije