Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dom zdravlja u Splitu

Pacijent bio na snimanju pluća, nisu znali da je zaražen koronavirusom

Križine u Splitu
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/6
25.03.2020.
u 14:43

Pacijent je prije nekoliko dana otišao kod svoje liječnice i požalio se na zdravstvene tegobe, a ona ga je poslala na rendgen pluća

Rendgen u Domu zdravlja Splitsko-dalmatinske županije u Kavanjinovoj ulici u Splitu dezinficira se, a dio osoblja stavljen je u samoizolaciju nakon što je kod pacijenta koji je bio na pregledu potvrđen koronavirus.

Pacijent je, naime, prije nekoliko dana otišao k svojoj liječnici i požalio se na zdravstvene tegobe, a ona ga je poslala na rendgen pluća te mu je tek naknadno potvrđeno prisustvo koronavirusa, pišu 24 sata.

Inače, u Splitsko-dalmatinskoj županiji dosad je potvrđen 31 slučaj zaraze, od čega je 18 osoba iz Splita. Njihovo opće zdravstveno stanje je dobro, rekao je Luka Brčić, predsjednik Stožera CK Splitsko-dalmatinske županije, gdje je u samoizolaciji 246 ljudi.

Donacije za uplatitelje iz Republike Hrvatske uplaćuju se na račun HR1210010051863000160 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5380 - OIB uplatitelja.

Donacije za uplatitelje izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke na broj računa: IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0

 

VIDEO Igor Rudan: Što svatko od nas može sada učiniti u borbi protiv pandemije COVID-19?

Ključne riječi

Komentara 9

LM
L.marija
15:16 25.03.2020.

Mislim da je ovo greška i veliki previd splitkih liječnika.Pitali su ga da li je bio u inozemstvu ili i kontaktu sa oboljelima.Ali u ovoj fazi pandemiije mladi pacijent sa upalom pluća se trebao odmah testirati i prihvatiti ga kaoo potencijano zaraženog.Ta njihova pitanja su imala smisla prije 10dana ne više

MA
Marcos
15:27 25.03.2020.

Bilo kuda korona svuda.

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
16:57 25.03.2020.

Liječnica je ispravno posumnjala da se radi o upali pluća. Medijski prostor je zagađen stručnjacima koji su tvrdili da je to samo još jedna gripa i da će do Uskrsa nestati. Davno sam napisao da se ne radi o gripi već o infekciji koronavirusom koja završava kao terminalna upala pluća. To se vidjelo iz rezultata iz Wuhana. Nisam vidio da su liječnici dobili uputu i upozorenje da kod takvih slučajeva prvo eliminiraju sumnju na koronavirusnu infekciju a onda idu na druge pretrage. Žao mi je svih koji su bili uključeni u ovaj slučaj, desi se, ali više se ne bi tako nešto trebalo desiti već treba propisati postupovnik gdje se prvo isključuje koronavirusna infekcija pluća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije