Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kormilar Marka Pola Vlako Jukić kažnjen sa 12.500 kuna

Marko Polo
Dino Stanin/Pixsell
11.12.2009.
u 15:26

Podsjetimo, Jukić je u vrijeme nesreće bio na zapovjedničkom mostu broda te je u optužnom prijedlogu s još trojicom članova posade okrivljen za nasukavanje broda.

ŠIBENIK - Zbog propusta u vođenju navigacije Vlatka Jukića (31), kormilara Jadrolinijina broda Marko Polo, jučer je Vijeće za prekršaje Lučke kapetanije Šibenik kaznilo sa 12.500 kuna novčane kazne. Na godinu dana oduzete su mu i dozvole za plovidbu, tzv. brevete.

Kazna mu je izrečena samo nekoliko dana nakon što je vijeće kaznilo drugog časnika palube Marka Pola Sanjina Tulića i to novčanom kaznom od 25.000 kuna, te oduzimanjem pomorskih svjedodžbi na dvije godine. Podsjetimo, protiv drugog kormilara Željka Baržića obustavljen je prekršajni postupak, a za zapovjednika Zdenka Radića još nije određen termin saslušanja.

Podsjetimo, Jukić je u vrijeme nesreće bio na zapovjedničkom mostu broda te je u optužnom prijedlogu s još trojicom članova posade okrivljen za propust u vođenju navigacije zbog kojeg se trajekt Marko Polo 24. listopada 2009. u 1.59 sati nasukao na sjeverozapadnu stranu otoka Sita.

U trenutku nesreće na brodu je bilo 105 putnika i članova posade, te 18 automobila.

Ključne riječi

Komentara 3

BT
bili-tartuf
15:58 11.12.2009.

istina da je kormilo odizad na brodu,...ma ipak je triba biti na komandnom mostu \"za svaki -slucáj\"..!

KV
kvakva
16:06 11.12.2009.

U imao uređenoj i normalnoj kulturnoj državi za Marka Pola odgovaraju Kalmete. Kalmeto, javi se, skuvala sam ti paštašutu!

OB
-obrisani-
11:59 12.12.2009.

Kormilar Marka Pola Vlako Jukić kažnjen sa 12.500 kuna =================== 0 Hebem vas u zakon. Veća je kazna bila meni što sam popioo par piva preko dozvoljene mjere, a niti sam nasukao auto niti sam napravio ikakvu štetu. Naravno da sam se žalio, a kako su naši sudovi brzi za oderati stoku sitnog zuba vjerujem da će poziv umjesto s dostavom na aresu biti izvješen negdje na nekom sudu samo da se ne mogu dalje žaliti ili da mi probaju uvaliti ovršni prijedlog. Platiti ću im ono što mi preko dva visi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije