Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nasjela

Konavoka "generalu američke vojske" uplatila 20 tisuća kuna

internet
Foto: DPA/PIXSELL
05.09.2017.
u 12:46

76-godišnjakinja iz Konavala policiji prijavila da joj je prevarant u komunikaciji na društvenoj mreži izrazio želju za kupnjom kuće u Hrvatskoj za što mu treba njezina pomoć u prijenosu novca

Dubrovačka policija upozorila je u utorak na novi oblik internetske prijevare putem društvenih mreža u kojoj prevaranti, predstavljajući se kao visoki politički ili vojni dužnosnici, u zamjenu za kasniju naknadu traže novac od svojih žrtava, na što je nasjela 76-godišnjakinja iz Konavala koja je prevarantu koji se predstavio kao "general američke vojske" uplatila 20 tisuća kuna za kupnju kuće u Hrvatskoj.

Policija je priopćila kako je početkom rujna policijskoj postaji Gruda prijavljen slučaj u kojemu je osoba na društvenoj mreži zaprimila zahtjev za prijateljstvom od nepoznate strane osobe koja se predstavila kao general američke vojske. 

Neslužbeno se doznaje kako je 76-godišnjakinja iz Konavala policiji prijavila da joj je prevarant u komunikaciji na društvenoj mreži izrazio želju za kupnjom kuće u Hrvatskoj za što mu treba njezina pomoć u prijenosu novca, za koju će joj naknadno isplatiti novčanu naknadu.

U dubrovačkoj policiji kažu kako je žrtva pristala pomoći te uplatila 20 tisuća kuna na račun navodnog odvjetnika "generala američke vojske" u Indoneziji, a da je prevarena, žena je shvatila nakon više neuspješnih zahtjeva za isplatom obećane naknade te je slučaj prijavila policiji.

Policija poziva građane da ne prihvaćaju zahtjeve za prijateljstvo od nepoznatih stranih osoba i tako se zaštite od ovog novog oblika prijevare u kojemu se prevaranti predstavljaju kao visoki strani politički ili vojni dužnosnici koji imaju namjeru kupiti kuću. 

Žrtvi se požale da imaju problema oko transfera novčanih sredstava i zatraže pomoć u vidu uplate novca uz obećanje primamljive novčane naknade. "No, transfera novca ustvari nema, a žrtve se navuku da u ime taksi ili sličnih davanja plaćaju znatne iznose kako bi se olakšalo isplaćivanje spomenute naknade", upozoravaju u dubrovačko-neretvanskoj Policijskoj upravi.

Komentara 5

DR
Drmiha
13:18 05.09.2017.

ako je ovdje navedena osoba ( baba 76g) toliko naivna onda se ja pitam na kojem su oni jeziku komunicirali ako se on prestavio kao usa general, nije valjda da baba prica engleski a tako naivna, ili sta vi mislite

OB
ObrenM
13:20 05.09.2017.

Osim lakomislenosti u igri je i lakomost.

MA
marijaqwer
20:44 05.09.2017.

Bakica je platila i dobila kratku poduku iz ekonomije, matematike, financija i skromnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije