Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protest

Komunalno je goruće pitanje, a na dnevnom redu ništa o razdvajanju

dugaresa
ARHIVA VL
17.10.2012.
u 11:32

Zašto nije prihvaćena odluka Gradskog vijeća s prošlog saziva da se izvješće uvrsti u dnevni red ove sjednice – pitala je Vesna Brezović

Tvrtka Komunalno je goruće pitanje u Dugoj Resi, a želi se staviti pod tepih. Želimo znati što se događa, da se ispoštuju odluke vijećnika – kaže Vesna Brezović (SDP), vijećnica u Gradskom vijeću.

Osam vijećnika napustilo je sjednicu nezadovoljno što u prijedlog dnevnog reda nije uvršteno pisano izvješće o provedbi razdvajanja Komunalnog u dvije tvrtke, što se zakonski mora učiniti do kraja godine.

 – Zašto nije prihvaćena odluka Gradskog vijeća s prošlog saziva da izvješće uvrsti u dnevni red ove sjednice – zapitala se V. Brezović i zaključila da je to očigledno nepoštovanje vijećnika.

Predsjednik Vijeća Nikola Biličić odgovorio je da je dogovoreno kako će vijećnici biti informirani o toj problematici na aktualnom satu, no oporba je nije se vratila ni nakon što je nezadovoljnih osam vijećnika Biličić obavijestio da će biti dodana točka dnevnog reda na kojoj će se Vijeće usmeno obavijestiti o djelatnostima u Komunalnom, čiji je direktor donedavni zamjenik gradonačelnika Ivana Baršića (HSS), Nikola Car (HDZ). Rekao je i da je predviđena rasprava o poslovanju svih tvrtki i ustanova u vlasništvu Grada.

 – Ne znamo što se događalo do danas. Prije nekoliko mjeseci imenovan je za direktora Željko Kučinić, koji je navodno zaposlio svoju kćer. Zatim smo izgubili zamjenika gradonačelnika, jer je prešao u tvrtku. Previše je nepotizma – smatra Davor Bišćan (HSLS) i dodaje da vijećnici informacije dobivaju iz kuloara. Kučinić nije htio dati komentar.

 – Ne znam što su tako nervozni. To je čisto politikanstvo. Nadzorni odbor, direktor i Skupština vode brigu o poduzeću, a vijećnici uvijek mogu dobiti informaciju – kaže gradonačelnik Baršić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije