Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zavirite u tunel Grič

Klincima super, odrasle vraća u djetinjstvo

Tunel Grič
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/11
05.12.2017.
u 08:59

Prošetati se možete ulicom kao u doba Charlesa Dickensa dok su oko vas 'Vlak u snijegu', 'Mali princ', 'Snjeguljica'... Uskoro stižu i goleme igračke

Svim posjetiteljima Adventa u Zagrebu koji došašće smatraju najbajkovitijim dijelom godine tunel Grič mora biti nezaobilazna postaja. Uz božićne pjesme u pozadini te omiljene naslove iz djetinjstva kao što su “Vlak u snijegu”, “Mali princ”, “Snjeguljica”, “Charlie i tvornica čokolade” i mnogi drugi koji su dio razigrane i koloritne scenografije tunela koja pak prikazuje ulicu kao iz doba Charlesa Dickensa, zaista je teško ne ostati zaražen blagdanskim raspoloženjem.

Najviše će mu se pak obradovati najmlađi posjetitelji, koji će se kroz tunel morati više puta prošetati jer će u razdoblju od 19. prosinca do 7. siječnja aktualnu izložbu “Sjećanje” zamijeniti “Želja”, a nju će krasiti scenografija predimenzioniranih dječjih igračaka. A da uživaju i u trenutačnom postavu, pokazuje sreća na njihovim licima kada uoče svoju omiljenu knjigu u izdanju većem od njih samih.

Neki od posjetitelja odlučili su produljiti svoj boravak u Zagrebu samo kako bi uspjeli vidjeti adventski tunel Grič.

– Zaista je prekrasno, posebice jer je sve podređeno djeci. A i nas odrasle na trenutak vrati u djetinjstvo – kazala je Lejla Pock iz Austrije, koja se novom atrakcijom prošetala sa šestogodišnjim sinom Adrianom.

Svi koji bi se također htjeli provozati vremeplovom i osjetiti Božić “kao iz knjige” svakako bi trebali posjetiti bajku smještenu u tunelu između Mesničke i Radićeve.     

Tunel Grič
1/53

Komentara 7

VI
Vito
11:03 05.12.2017.

Jučer je joydivision: komentirao pa sam dodao - Nisu čak pročitali niti "Pokondirenu tikvu" pa ovim naslovom dokazuju kako su i sami pokondireni __ Zagreb je bio "mali" Beč, a ne London.

VI
Vito
11:01 05.12.2017.

Tko je to napravio??? __ Koliko je novaca opljačkao stanovništvu Zagreb??? __ Kretenizma kojeg može napraviti samo netko bez mozga i bilo kakvog sjećanja na Zagreb prošlog i pretprošlog stoljeća.

VI
Vito
11:06 05.12.2017.

Kao što je napisala doktorica: Gdje su zagrebački pisci??? __ Osim Marije Jurić Zagorke, gdje su August Šenoa, Antun Gustav Matoš, gdje je Ivana Brlić Mažuranić ... __ Ima nekoliko domaćih, modernih - 21.st. spisateljica za djecu, skoro ništa iz razdoblja dicka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije