Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vremenska prognoza

Kiša ili sunce: Doznajte kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna!

Kiša u Osijeku
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSEL
25.03.2014.
u 20:20

Slijede nam još tri nestabilna dana, a za vikend stabilizacija i osjetan porast temperature zraka

Nakon nekoliko hladnijih i kišnih dana vrijeme se u utorak stabiliziralo i u većem dijelu zemlje bilo je djelomično sunčano. Slijede nam još tri nestabilna dana, a za vikend stabilizacija i osjetan porast temperature zraka, javlja Crometeo.hr.

Prognoza za kopno

U srijedu će biti više suhog vremena, bit će djelomično sunčano, povremeno s povećanom naoblakom. Ponegdje može biti kratkotrajne kiše ili lokalnog pljuska, tijekom dana uglavnom u Gorskom kotaru i osobito u Lici, a u večernjim satima i drugdje, osobito u Posavini. Dnevna temperatura uglavnom između 11 i 14 Celzijevih stupnjeva, u gorju malo hladnije.

Četvrtak će opet biti oblačniji. Povremeno se očekuje kiša, a u najvišem gorju još može biti i malo snijega. Puhat će povremeno umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji istočni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 7°C, a najviša dnevna između 11 i 15 Celzijevih stupnjeva, u gorju malo hladnije.

U petak u početku pretežno oblačno, još mjestimice s kišom. Tijekom dana oborine će postupno prestati u većini krajeva. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni vjetar uz dnevnu temperaturu od 11 do 16 Celzijevih stupnjeva.

Za vikend se opet čini postupno ljepše vrijeme uz više sunca, osobito u nedjelju. Jutra i dalje prohladna pa nije isključena mogućnost za slab mraz, a danju će ipak lagano zatopliti.

Prognoza za Jadran

U srijedu će više suhog vremena biti na sjevernom Jadranu, dok će u Dalmaciji više biti povremene kiše, osobito na otocima i moru. U višem gorju u Dalmaciji ponegdje je moguć snijeg. Ujutro će puhati do umjerena bura, podno Velebita i jaka, tijekom dana u Dalmaciji će okrenuti na levant i jugo, navečer će ojačati. Najviše dnevne temperature od 11 do 16°C.

Četvrtak će biti najnestabilniji dan tjedna, bit će oblačno uz čestu kišu koja ponegdje može biti obilnija. Najviše dnevne temperature od 9°C, ponegdje u zaobalju do 15°C na otocima.

U petak će se izmjenjivati sunčana i oblačna razdoblja, s povremenom slabom kišom. Prema trenutačnim podacima, u subotu će doći do stabilizacije vremena, a bit će pretežno sunčano uz povremenu malu naoblaku. U nedjelju će biti pretežito vedro, ujutro će puhati slaba bura, a danju jugozapadnjak. Bit će još toplije pa će najviše dnevne temperature biti oko proljetnih 20°C.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije