Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupa pogreška

Karticom plaćala narudžbu u restoranu pa se skoro srušila kad je vidjela račun

Olesya Shemyakova
Foto: Facebook
03.05.2018.
u 09:49

Ruskinja Olesja Šemjakova šokirala se kada je vidjela koliko su joj skinuli s računa za piće i kolač koji je pojela u jednom švicarskom restoranu

Ruskinja Olesja Šemjakova ostala je u šoku kada joj vidjela račun i shvatila koliku je napojnicu ostavila u jednom švicarskom restoranu gdje je sa sinom popila piće i pojela komad čokoladne torte.

Iako je račun iznosio 23.70 švicarskih franaka, s njezina bankovnog računa skinuto joj je 5666 funti, odnosno više od 47 tisuća kuna.

Sve se dogodilo prije dva tjedna kada je ova majka bila u posjetu švicarskom gradu Dietikonu, gdje je u restoranu New Point odlučila popiti piće. Osim pića, naručila je i komad čokoladne torte za sebe i sina. Račun je bio 23.70 švicarskih franaka, a odlučila ga je platiti karticom.

– Unijela sam PIN, ali nije radio. Nakon toga sam ga ponovno unijela i prihvatio ga je. Pretpostavila sam da sam platila 23.70 koliko je pisalo na računu – ispričala je ova Ruskinja koja inače živi u Francuskoj.

Neugodno iznenađenje uslijedilo je kada je vidjela koliko joj je novca skinuto s računa. Nakon što je oduzela iznos potrošen u restoranu, shvatila je da je riječ o broju koji se podudara s njezinim pinom.

Odmah je kontaktirala banku i restoran te tražila povrat novca, no novac još nije dobila iako su obećali da će joj ga vratiti.

Do pogreške je došlo vjerojatno nakon što je drugi put unijela PIN, no to je zapravo bila opcija za plaćanje napojnice, a što ona nije shvatila jer su postavke uređaja kojim je plaćala bile na njemačkom jeziku.

Vlasnica restorana Cengiz Gokduman iznenadila se što je uređaj uopće prihvatio tako veliku napojnicu te je obećala da će novac uskoro biti vraćen.

Ključne riječi

Komentara 24

JU
juma
10:48 03.05.2018.

Posvecen je onima kojima bi se mogla dogoditi slicna neprijatnost. Za takve kao ti doduse sumnjam, jer bi prvo trebao imati 50 tisuca kuna na tekucem racunu, ali nikad se ne zna.

JG
jozagulikoza.guli
12:04 03.05.2018.

Karolinica, opet si nadmašila samu sebe. Našla si ljepši i gluplju kokoš od sebe

Avatar jureredic
jureredic
11:54 03.05.2018.

zivim u CH...pogledajte orginal ..na https://www.blick.ch/news/schweiz/zuerich/olesja-37-tippte-ihren-pin-code-zu-frueh- ein-new-point-kundin-zahlt-7686-franken-trinkgeld-id8311812.html... i usporedite sa Ludmilovim fantazijama !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije