Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrući radijatori

Karlovčani: Toplanu servisiramo, a oni ne mijenjanju poslovanje

racuni
Dominik Grgurić/Pixsell
13.12.2011.
u 11:01

Iz Here su već upozorili da plaće zaposlenika imaju udio u fiksnim troškovima veći od četrdeset posto i da se tako može uštedjeti

– Novi računi za grijanje 80 su posto veći. Pa nije smisao našeg života servisirati Toplanu – smatra Alen Kristović, predstavnik stanara na adresi Ljudevita Šestića 4.

S obzirom na to da je gradonačelnik Karlovca Damir Jelić krah NK Karlovca opisao nerazmjerom želja i mogućnosti, Kristović pita ne odnosi li se to i na Toplanu.

 Jedini vratili novac

Stanari mu se, kaže, žale na troškove grijanja, kao i gotovo svi u Karlovcu.

 – Kao istaknutim demokršćanima, želim im sretan Božić u gradu ugodnog življenja – poručuje vladajućima. S nezadovoljstvom Karlovčana upoznat je i prvi čovjek grada. Jelić podsjeća da je Toplana tražila povećanje cijene za 35, a prihvaćeno je 14,18 posto.

 – Žao mi je što je Toplana morala prijeći na novi način obračuna usluge grijanja po stvarnoj potrošnji. Do zadnjega smo čekali s povećanjem upravo zbog opterećenja građana. Računi koji sada stižu osjetno su viši zbog sezone grijanja. Izvan sezone plaćat će paušal, odnosno snagu koja će biti puno manja. Toplana je veliki problem. Spominju se različite mogućnosti pa čak i stečaj. No trebamo sjesti i vidjeti što se može napraviti – kaže Jelić. Podsjeća i da je Toplana jedina u Hrvatskoj građanima vratila novac – 17 milijuna kuna – i da su smanjili broj radnika i plaće. Oporba u Gradskom vijeću prije nekoliko mjeseci prva je upozorila na nepravdu da se dubioze tvrtke rješavaju preko leđa građana. Iz građanske inicijative "Za Karlovac" podsjećaju da je Hrvatska energetska regulatorna agencija (Hera) utvrdila gdje Toplana može uštedjeti i poboljšati poslovanje. Plaće zaposlenika Toplane u fiksnim troškovima imaju udio veći od 40 posto, Toplanini “ostali troškovi” iznose 5,3 milijuna.

Grad ugodne ovrhe

 – Oni nisu potkrijepljeni dokazima. Hera smatra da je 671.884,75 kn maksimalan prihvatljiv iznos za tu stavku. Trenutačno nemamo informacija o tome što se krije pod raznim troškovima Toplane jer nam do danas nije dostavila dokumentaciju o svom poslovanju – kaže Vedran Puškarić iz inicijative.

 U inicijativi "Za Karlovac" strahuju za sudbinu Karlovčana s obzirom na visoke cijene grijanja i novi zakon o ovrhama.

Ključne riječi

Komentara 2

MU
muthafka
12:40 13.12.2011.

kaže naš gradonačelnik da su smanjili broj zaposlenih!!!!????\' možda i jesu ali tek nakon što su ih mnogostruko više zaposlili tj uhljebili!!!! zašto ne kaže koliko ih je bilo zaposleno prije dolaska kradezea na vlast, a koliko ih je zaposleno sada!!! i na koji naćin su smanjili broj zaposlenih?? odlaskom njih nekoliko u mirovinu ili su možda ćak (nedajbože) otpustili nekoga????? jebo ja ovu demagogiju

NE
NeKaTamo
14:39 14.12.2011.

Došao mi je račun preko tisuću kuna! Ja se iskreno nadam da ovo neće ovako ostati... Pa ne možemo pored svega što se događa izdržati još ovakav financijski pritisak. Jednostavno ne možemo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije