Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI U HDZ-U

Karamarkova kandidatura zapravo je manevar najjačeg HDZ-ovog igrača iz sjene?

Karamarko i Plenković
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
02.02.2020.
u 16:26

U slučaju da se pak uđe u drugi krug izbora za predsjednika HDZ-a, za očekivati je da bi Karamarkovi simpatizeri podržali desnu struju - Kovača i Stiera, i s pravom bi Karamarko u tome isticao svoje zasluge

Tomislav Karamarko opet bi htio biti predsjednik HDZ-a... Ili se možda ipak radi o smišljenom scenariju desnog dijela HDZ-a, prema kojem je u detroniziranju Andreja Plenkovića Karamarkovom kandidaturom moguće ispontencirati drugi krug, a tada je sve moguće jer se u tom slučaju očekuje i izlazak većeg broja birača na HDZ-ove izbore.

Ova si pitanja o kandidaturi Tomislava Karamarka postavljaju mnogi u HDZ-u nakon informacije da će bivši predsjednik HDZ-a opet pokušati biti prvi čovjek i to unatoč tome što je sam rušio svoju Vladu i što je uostalom sam dao ostavku na mjesto predsjednika. No, u moru teorija, a takvih u HDZ-u i oko HDZ-a nikad ne manjka, ide i jedna o tome da Karamarkova kandidatura zapravo znači manevar najjačeg HDZ-ovog igrača iz sjene Milijana Brkića.

Trećim kandidatom se zapravo spriječava mogućnost da se sutra ekipi oko Brkića kaže “ako niste bili za Plenkovića onda ste bili za Kovača. Spriječava se i potreba za daljnjim javnim iskazivanjem podrške Plenkoviću i moguća optužba da ako nisu za Plenkovića da su protiv njega i da takvi u HDZ-u mogu zaboraviti na političku karijeru dok je Plenković prvi. Ovo je jedna od “teorija zavjere Karamarkove kandidature.”

U slučaju da se pak uđe u drugi krug izbora za predsjednika HDZ-a, za očekivati je da bi Karamarkovi simpatizeri podržali desnu struju - Kovača i Stiera, i s pravom bi Karamarko u tome isticao svoje zasluge. Naposljetku tada bi u slučaju Plenkovićeva poraza se Karamarko na veliku scenu vratio na mala vrata. Na nekim budućim izborima za predsjednika vjerojatno bi Karamarko opet mogao pokušati doći i na čelo stranke, tada i s ozbiljnijim šansama nego što je to sada slučaj.

VIDEO Bačić u studiju Večernjeg: Unutarstranački izbori u HDZ-u će biti najdemokratskiji u Hrvatskoj

Komentara 28

LL
lijepa_li si
17:09 02.02.2020.

nevjerojatna je glupost i taština pojedinaca koji umišljaju, da bogom dani besmrtnici jesu. gospodo, djelujte zajedno, složno, djelujte za boljitak svog naroda, djelujte ili će narod protiv vas, djelovati

OV
Ovozemaljski
22:57 02.02.2020.

Jučer čitam sa podsmijehom da se kandidirao Miro Kovač, danas čitam ovo za Karamarka, gospodo novinari, ja sam HDZ-ovac, koji ne bi mogao trpiti uokvirene konzerve na čelu HDZ-a. Ja jesam desno, ali nisam desničar, ja volim Hrvatsku, ali ne mrzim pritom nikoga, ja sam za tolerantnu i gospodarski uspješnu državu, nisam za minhen bojnu, za domoljublje tipa desna ruka, lijevi džep. Prestanite nas vrijeđati i govoriti da će se HDZ raspasti jer nema Pere Ćorića, Karamarka, jer je Plenković otišao previše ulijevo, Plenković je daleko najbolji predsjednik HDZ-a i jedini provodi politiku Franje Tuđmana, tj. ne djeli narod. Uzmite si te Argentince, Minhen bojnu, Karamarka i ekipu i osnujte si HSP 2020 i pustite HDZ da se transformira u modernu europsku stranku, upravo ovo šta radi Plenković, vrijeđate 28% glasača u Hrvatskoj kada smatrate da bi nas Bujanec trebao voditi. Desno krilo HDZ-a donosi 2-3% glasova, odnosi barem 7-8%, ako nije tako zašto je onda Karamarko dobio 24% na parlamentarnim izborima, a sve desnije od desnog je stalo uz njega? Hrvati nikad nisu bili ekstremisti niti će ikad biti, samo racionalno, hladne glave se može voditi država, ni janjetinu ne možeš jesti dok je vruća, pitajte Peru Ćorića!

SM
san.martino
21:09 02.02.2020.

Od tri zla uvijek je bolje izabrati ono manje a to je ipak plenki!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije