Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tjedni pregled

Karamarkov spavač otvorio karte, Plenković mu udijelio crveni karton

Karamarko i Hasanbegović
Patrik Macek/PIXSELL
13.05.2017.
u 16:44

Karamarkov spavač u krilu Andreja Plenkovića, odlučio je otvoriti karte i kandidirao se na lokalnim izborima u Zagrebu na listi gradonačelnice u pokušaju Brune Esih.

SUBOTA, 6.5.

Projekt Slavonija se zahuktava. Vlada je obećala pomoći Slavoniji ulaganjima u 5 slavonskih županija u iznosu od 2,5 milijardi kuna. Prvi rezultati su veličanstveni. Alka u Vukovaru! Čuje se lelek diljem Irske i Njemačke tisuća Slavonaca, koji su nepromišljeno krenuli na arbeit u inozemstvo, a da su samo malo pričekali, mogli su svjedočiti preporodu Grada heroja. Projekt Slavonija, nastavlja se barbanskom utrkom na prstenac u Đakovu i Dubrovačkim ljetnim igrama u Osijeku. Iduće zime.

NEDJELJA, 7.5.

Krenula kampanja za lokalne izbore. Više od 47 000 kandidata pripetava se za 20 slavodobitničkih fotelja predsjednika županija i 51 njihovih zamjenika. Dijeli se i 127 gradonačelničkih fotelja, te 193 fotelje zamjenika gradonačelnika. Niže u prehrambenom lancu su načelnici općina, njih je 428 i 440 njihovih zamjenika. Utješna nagrada čeka 836 članova županijskih skupština, 2266 gradskih i 5152 općinskih vijećnika. Netko je spomenuo reformu lokalne samouprave? Polako, ima vremena. Vrag odnio prišu.

PONEDJELJAK, 8.5.

Karamarkov spavač u krilu Andreja Plenkovića, odlučio je otvoriti karte i kandidirao se na lokalnim izborima u Zagrebu na listi gradonačelnice u pokušaju Brune Esih. Nakon početnog šoka i petljanja, Plenković mu je udijelio crveni karton. Hasanbegović više nije član HDZ-a. Bivši ministar kulture, u društvu Ante Starčevića, napao je Plenkovića i izjavio kako je uvučen u “moralnu kaljužu političke trgovine” u Saboru. Sada će na pričuvnom položaju čekati hoće li preživjeti Plenkovićeva Vlada. Nije jedini.

UTORAK, 9.5.

Iako se državni vrh nije posebno obilježio Dan pobjede u Drugom svjetskom ratu, svoj obol proslavi dao je Milijan Brkić, koji je koristeći oprobanu metodu slona u staklarnici, manjinama poručio kako u Hrvatskoj odlučuju Hrvatice i Hrvati, te kako one neće određivati sastav hrvatske Vlade. Inače, manjine su par dana prije odlučile o sastavu hrvatske Vlade, podržavši ministra Marića, a o njihovim rukama ovisi i ono što HDZ u Saboru naziva većinom. Dakle, Milijane manje zbori, da ti ručak ne zagori.

SRIJEDA, 10.5.

Novi uspjesi hrvatskog gospodarstva. Radnicima Agrokora osigurana je iduća plaća. Plaće nema za desetke otpuštenih menadžera i članova uprave. Nema veze. U vrijeme kada četa financijskih forenzičara pokušava otkriti koliko je milijuna ili milijardi isisano iz koncerna i gdje je završio novac, u vrijeme kada Vlada najavljuje kako su nužni novi krediti da bi se isplatilo dobavljače i osiguralo likvidnost, raduje informacija da su ti dragi ljudi i sposobni stručnjaci dobili bogate otpremnine.

ČETVRTAK, 11.5.

Eureka! Doznali smo visinu Agrokorovog duga i dubinu ambisa u koji smo, skupa s njim, zaronili. Nije puno, 40 milijardi kuna! Znači, milijun kuna po glavi zaposlenika Agrokora ili 10 000 kuna po glavi stanovnika RH. Priprema se i ograničena tužiteljsko-redarstvena akcija! DORH je dobio 5 000 000 kuna dodatnih sredstava, kako bi njegovi stručnjaci pokušali utvrditi razmjere kriminala u Gazdinoj firmi. Izgleda da će veći dio menadžerski otpremnina biti utrošen na odvjetnike. Spušta se gusta magla iznad Kulmerovih dvora.

PETAK, 12.5.

Gazda i njegove elitne menadžerske postrojbe poharale su Agrokor i hrvatsko gospodarstvo temeljitije nego ISIL Palmiru! Ramljak kaže kako su mu, po dolasku, rekli da je na računu kompanije 6 kuna. Ajde, barem je u plusu, pomislio je Povjerenik. Otkriveno je da nitko nema pojma gdje je “nestalo” 3,7 milijardi kuna u zadnjih pola godine. Izgleda da će DORH-u trebati autobus, kada se bude dizala optužnica. Mala je ovo zemlja, kolika je tamo “zamračidba” novca napravljena.

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
17:27 13.05.2017.

Odličan osvrt obijektivnog novinarastva koji će sutra napisati naslovnicu da je Prgomet spavač Sdp a Dalicka ekstremne lijeve stranke Pametno

DU
Deleted user
17:31 13.05.2017.

Zato Plenkyjevi spavači u vl rade punom parom. Bolje bi vam bilo istražiti tko su stvarni i fiktivni vjerovnici i kupci obveznica Agrokora i hoće li se neki od njih višestruko naplatiti. Najprije izvlačenjem novca iz Agrokora a zatim uu drugom krugu preko isplaćivanja preuzetih obveza Republike Hrvatske. Vjerujem da su dvije zadnje vlade stvorene s namjerom da zbog nečijih interesa državu uvuku u igru oko Agrokorova duga i da ih je Most neplanirano, ali potpuno ispravno, srušio.

GD
Gospon Drug
18:11 13.05.2017.

Mora da je ovom novinaru Bajro gadno učero!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije