Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
toni ivanišević – PREGLED TJEDNA

Bernardić pokušava popraviti stranački rejting, koristeći tehniku slona u staklarnici

Davor Bernardić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
25.03.2017.
u 11:06

Možda bi Bero htio predsjednici proširiti ovlasti tako da ona može imenovati i gradonačelnike?

SUBOTA, 18.3.

Alternativna povijest naše predsjednike pamti sljedeći svoju logiku. Tuđman joj je ostao u sjećanju po lekciji klincu koji mu je odao tajnu da navija za Dinamo, što se Franji nikako nije svidjelo, Stipu će se pamtiti po pjevanju u Australiji i pričanju u Novskoj, Ivu po predizbornom spotu s bubnjarskim palicama, a Kolinda se u almanahe upisala napuštanjem svečane lože nakon premijere Labuđeg jezera u zagrebačkom HNK, marom prema pozornici, penjanjem na istu i naklonom pred ushićenom publikom, koja je pozdravljala - balerine.

NEDJELJA, 19.3.

Umro je don Ivan Grubišić. Bio je svećenik, sociolog, humanist i političar, ali prije svega čovjek koji se ravnao prema svojim dubokim kršćanskim uvjerenjima. Oprostio je komunistima koji su mu ubili oca i brata, jer su bili ustaše, bio je čovjek koji se suprotstavljao autoritetima i dogmama i nerijetko plaćao visoku cijenu zbog svojih ideala. Kažu da su hrvatski učenici prošle godine izostali 32 milijuna sati, mnogi neopravdano. S don Ivanovih propovijedi nije se izostajalo, tamo se opravdano hrlilo, unatoč svim kontroverzama koje su ga pratile, posebno nakon ulaska u politiku.

PONEDJELJAK, 20.3.

Davor Bernardić pokušava popraviti stranački rejting, koristeći tehniku slona u staklarnici. Evo ga, na Večernjakovoj konferenciji Hrvatska kakvu trebamo, zablistao je prijedlogom da bi trebalo proširiti predsjedničke ovlasti, kako bi predsjednica mogla postavljati tri ministra. Prijedlog je izazvao šok i nevjericu, a u SDP-u i napade panike. Možda bi Bero htio predsjednici proširiti ovlasti tako da ona može imenovati i gradonačelnike? Kao, ja tebi tri ministarstva, a ti meni fotelju Prvog Milana Grada Zagreba.

UTORAK, 21.3.

Policijske snage na Hrvatskim studijima! Studenti filozofije i njihove kolege prosvjeduju zbog ukidanja Odsjeka za filozofiju. Kuloari bruje kako se radi o osveti ministra Barišića, jer su ga s Hrvatskih studija optuživali za plagijat. Filozofiju tamo studira 10-ak pametnih glavica, kojima sada nije lako, ali zamislimo na trenutak da je to točno i da se zaista radi o osveti, ali da kritike nisu došle od filozofa, nego od medicinara. Valjda onda ne bi ukinuli medicinu. Tko bi tada liječio ljude u zapadnoj Europi?

SRIJEDA, 22.3.

Dok EU čeka rasplet migrantske krize, pogleda uprtog u Siriju i Tursku, potencijalna drama rađa se na sjeveru Europe. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, tijekom posjeta toj zemlji, pozvala je Hrvate da se vrate. Poručila im je da ih domovina treba, jer “stari i umire”. Doduše, predsjednica im je poručila kako nam tek valja osigurati “onu vrstu ispunjenja”, kakvu Hrvati imaju u Švedskoj, tako da će egzodus 40 000 naših sunarodnjaka, koji muku muče na dalekom sjeveru, možda ipak malo pričekati.

ČETVRTAK, 23.3.

Vizionarski izjavu ministra zdravstva Milana Kujundžića, kako u bolnici više vrijedi jedan svećenik, nego 20 doktora, dušmani sasjekoše u korijenu! Bez razloga. Čovjek je uočio da nam doktori i medicinske sestre strojevim korakom marširaju prema zapadnoj Europi, samo zato što su tamo bolji uvjeti rada i 5-6 puta veće plaće. Kada svi odu, doista će nam ostati samo svećenici i časne sestre, krunica u ruci, Biblija na noćnom ormariću i molitva na usnama. Reforma zdravstva, ante portas!

PETAK, 24.3.

Znate ono, kada neka naša državna institucija želi kupiti nešto prometala, pa u javni natječaj napiše karakteristike koje može zadovoljiti samo jedan model na tržištu i to od distributera, koji je slučajno dan prije viđen kako s koferom ulazi na sastanak s naručiteljem, a izlazi bez njega? Slično se predlaže i Lex Todorić ili Zakon o Gazdi. Kao, odnosi se na tvrtke koje imaju preko 8000 zaposlenih i više od milijardu eura duga. Martina Dalić: “Želimo naglasiti da ovaj zakon ne pripremamo za Agrokor ili Todorića.” Dobro.

>>Ministar Butković nam je odlučio pomoći! Život će se usporiti, okrenut ćemo se jedni drugima, misliti o demografiji

>>'Da nije bilo Gotovine, četnika bi bilo koliko hoćeš, sada kada ih nema, fale za njegov film'

Komentara 5

RO
robertbruckner
13:16 25.03.2017.

Kaj nije ovaj "bernadardic" bio sef komunistickog "holdinga" u gradu zagrebu, koji su napravili 1,500.000.000 dolara manjka

DU
Deleted user
13:41 25.03.2017.

Odličan rajting ali za HDZ,sa pobljšanjem rajtinga za duga Beru SveDrP-ovci ga neće smjeniti, sa time su još jedan korak bliže do nestanka.

DU
Deleted user
12:46 25.03.2017.

A slatko sam se nasmijao na ovo kako se njegove propovijedi nisu propuštale. E moj Toni...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije