Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera INA - MOL

Ježić: Sanadera sam prijavio USKOK-u jer me bilo strah

Zagreb: Robert Ježić svjedočio u slučaju Fimi media
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
14.06.2019.
u 19:12

Ježić nastavlja odgovarati na pitanja Williama Boyca, Hernadijeva britanskog odvjetnika. Branitelja je tako zanimalo je li Ježić Hernadiju kazao kako zna za mito Sanaderu. Ježić je na to odgovorio da je Hernadiju indirektno dao na znanje da za to zna

Robert Ježić i danas je odgovarao na pitanja obrana u nastavku ponovljenog suđenja na zagrebačkom Županijskom sudu za aferu Ina – MOL. To je šesta rasprava u nizu na kojoj je Ježić odgovarao na pitanja Williama Boycea, britanskog odvjetnika Zsolta Tamasa Hernadija. Prije nego što je Boyce nastavio s postavljanjem pitanja, sutkinja Maja Štampar Stipić upozorila ga je da Ježiću ne može postavljati pitanja iz njegovih iskaza koje je dao tijekom arbitraže između Mađarske i Hrvatske zbog slučaja Ina – MOL. Osim toga, sutkinja Štampar Stipić upozorila je Boycea i da ne postavlja stalno jedna te ista pitanja, a jedan dio pitanja mu je i zabranila.

Jedno od tih pitanja bilo je vezano i za navodnu oprosnicu, formalnu ili neformalnu, koju je Ježić po tvrdnjama obrane dobio od USKOK-a. I Ježić i USKOK u nekoliko su navrata tijekom suđenja demantirali da je dobio oprosnicu u zamjenu za svjedočenje protiv Sanadera.

– Obrana ima neke pretpostavke. Nećemo ovdje razgovarati o pretpostavkama. Sud je taj koji će cijeniti vjerodostojnost svih iskaza koje je svjedok Ježić dao – kazala je sutkinja.

Boycea je zanimalo kome je Ježić i kada rekao da je sudjelovao u primopredaji mita za Sanadera. Ježić je kazao da je to najprije rekao svom tadašnjem odvjetniku Marjanu Hanžekoviću, a kasnije je oko toga dao iskaz USKOK-u. Rekao je i da je to 2011. kazao Stephanu Hürlimannu koji je vodio Xenoplast, preko kojeg je prema optužnici išla uplata mita. I Čedu Prodanovića, branitelja Ive Sanadera, zanimalo je zašto je Ježić sve ispričao USKOK-u.

– Bio sam u strahu da bi se moglo utvrditi kolanje novca, odnosno da novac na računu moje švicarske tvrtke ne povežu sa mnom. Osjećaj straha povećao se nakon što su mediji počeli objavljivati priče vezane za kupnju Ininih dionica preko ciparskih tvrtki pa sam zaključio da bi provjere računa mogle dovesti do mene – kazao je Ježić.

Odgovarajući na pitanja, odbacio je i tvrdnje obrana da je jednom kazao da mu je u USKOK-u rečeno da će mu se “honorirati terećenje Sanadera”.

– A jeste li me tražili da vas upoznam sa šefovima bankarske grupe UniCredit kako bi vam odobrili kredit za kupnju dionica riječkog dnevnika Novi list? – pitao je Sanader Ježića.

To je laž – kazao je Ježić.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Dumen
Dumen
11:01 14.06.2019.

Bode u oči zabrinutost suda za odugovlačenje procesa?

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
10:47 14.06.2019.

Koji je ježinac ovaj Ježić !?

RE
realisticki
06:03 15.06.2019.

Još uvijek se sudi "staroj garnituri" HDZ-ovaca, a "nova garnitura" je u punom zamahu rada za ličnu korist. Pa gdje je kraj tomu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije