Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE SANADERU

Ježić donio papire po kojima je dečku Sanaderove kćeri platio 400.000 eura

Nastavak suđenja u aferi Ina Mol
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/5
10.05.2019.
u 11:59

Iz te dokumentacije proizlazi da je Dioki Holding 2009. na račun tvrtke Andreja Dojkića, tadašnjeg dečka Petre Sanader, uplatio dva puta po 200.000 dolara

Robert Ježić na zagrebačkom Županijskom sudu nastavio je svjedočenje na suđenju Ivi Sanaderu u aferi Ina – Mol. Kako je Ježić na zadnjoj raspravi rekao da je platio 250.000 eura troškova dečka Sanaderove kćeri, danas je donio dokumentaciju koja to, kako kaže, potvrđuje.

Iz te dokumentacije proizlazi da je Dioki Holding 2009. na račun tvrtke Andreja Dojkića, tadašnjeg dečka Petre Sanader uplatio dva puta po 200.000 dolara. Ta je tvrtka, kazao je Ježić, osnovana da bi se bavila pitanjima iz područja petrokemije. Dojkić, koji je inače glumac, bio je direktor s plaćom od 12.000 dolara.

Ježić je sudu dostavio i dokument o prodaji Diokija u sklopu kojeg je bio i dio koji se odnosio na obvezu da se u slučaju realizacije prodaje kupac obvezuje uplatiti u proračun RH pet milijuna eura. Objasnio je da se to događalo 2012., nakon što se na sudu obvezao da će vratiti novac koji je, prema optužnici, bio namijenjen Sanaderu kao mito od Mola.

Odgovarajući na pitanja Ježić je pojašnjavao kako je sa Sanaderom dogovorio da će Ježićeve tvrtke biti te na čiji će račun od Mola sjesti novac za Sanadera. Upitan jesu li njih dvojica to stavila na papir, Ježić je odgovorio da Sanader to nije tražio, a Ježić nije nudio.

Upitan je li od Sanadera tražio da mu detaljno objasni zašto na račune svojih tvrtki mora primiti 10 milijuna eura, Ježić je odgovorio niječno. Obranu je zanimalo zašto Sanader ništa nije pitao, na što je Ježić odgovorio:
– Sanaderu se nisu postavljala suvišna i dodatna pitanja. On mi je dao zadatak i ja sam ga obavio. 

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar comandante
comandante
12:13 10.05.2019.

zašto je ovaj i tipovi poput ovoga, Bandići, Canjuge, Vidoševići... na slobodi??? Zašto???

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
10:36 10.05.2019.

Svi vjerodomoljubni dužnosnici su manji ili veći "sanaderi", ovisno o njihovim mogućnostima-prilikama. Upravljačka prava INA-e se ne mogu iznova prodavati, ali postoji i mali milon drugih pravica na prodaju. Plakat će naša bezrepa dvonožna tegleća marva za "tamnicom naroda", ali ove neće nikada više biti. Istina naša neovisna, demokratska, prosperitetna država je Hrvatskim Bogom i herojskim bojem zaslužnim vjerodomoljubima dana i ovi je koriste na sve moguće načine, a da se pri tome i uspijevau udarati po svojim vjerodomolubnim prsima, jače nego naši srodnici primati.

JU
junkerovkaputzapovlačenje
12:00 10.05.2019.

očekujemo hitno očitovanje roberta kopala ,patera tolja,davora ivankovića,jelene lovrić,ive puljić šego ,vlade košića,hvidre... koji će reći da je taj novac dat kako bi se petra i bruna borile protiv ,,masona,, srba,, ,,komunjara,, i ,,mrzitelja svega hrvatskoga,,.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije