Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šokantan poziv:

'Jeste li vi Ranka? Vaše dijete je živo, prodali su ga u Švicarskoj'

telefon
Foto: Žurnal24/PIXSELL
03.12.2013.
u 20:56

Poziv koji im je dao novu nadu dogodio se u listopadu 2009. godine, a ovih dana švicarski dnevnik Blick objavio je njihovu priču da animira ljude koji bi mogli znati nešto više o "izgubljenom sinu" koji bi danas trebao imati 21 godinu.

Ranku Ingu i Zdravka Studića iz Sarajeva, koji već godinama žive na Islandu, iznenadio je telefonski poziv u kojem je nepoznata žena kazala da njihov sin živi u Švicarskoj s ljudima kojima je prodan, iako su mislili da je umro pri rođenju, piše Haber.ba.

Poziv koji im je dao novu nadu dogodio se u listopadu 2009. godine, a ovih dana švicarski dnevnik Blick objavio je njihovu priči da animira ljude koji bi mogli znati nešto više o "izgubljenom sinu" koji bi danas trebao imati 21 godinu.

"Prodali su ga bogatoj obitelji"

– Žena koja me je nazvala rekla mi je: "Jeste li vi Ranka Studić, izbjeglica iz Sarajeva, koja je rodila u Jagodini 7. srpnja 1992. godine u šest navečer? Vaše dijete je živo, njegovo ime je Ratko i živi u Švicarskoj. Prodali su ga bogatoj obitelji koja ga je posvojila – ispričala je Ranka.

Zdravko Studić kazao je da vjeruje kako su njegova sina uzeli Srbi koji žive u Švicarskoj jer su mu dali ime Ratko. Blick je pozvao Švicarce da se i jave i pomognu ovoj obitelji koja želi znati gdje je završio njihov sin koji je u sumnjivim okolnostima nestao iz bolnice, a majci su kazali da je umro pri porodu.

>>Djevojčicu (14) koja je nestala na putu do škole pronašli putem Facebooka

Komentara 3

Avatar patkovic
patkovic
09:50 04.12.2013.

ja bi joj predložio ako se može ispitat u švici da li je neko mjenjao ime iz ranko u neko drugo a tog uzrasta

UM
uklonite mi račun
15:18 05.12.2013.

Ja uopće nevjerujem da je tom djetetu sada ima Ratko, pa tko god da se bavio prodajom ili sudjelovao u tome na bilo koji način neće odat pravo ime djeteta. Možda je samo nekome proradila savjest pa želi umiriti roditeljeje ili ih razveseliti viješću da im je dijete živo, ali sve te informacije treba uzeti s velikom dozom opreza. Na kraju krajeva, bilo tko može uzeti telefon i nazvati...

IM
Immanuell
10:58 05.12.2013.

Znači, u bolnici su im rekli da je mali umro i onda je došlo do prodaje..... Ne znam što bih rekao ovdje, frapantno je da javna medicinska ustanova ima zaposlene što se bave takvim zanatom..... Zanimljivo je kako ljudi reagiraju mirno na takve vijesti..... Ovdje je potpuno opravdano, da se blago izrazim, primijeniti cjelovite mjere terminacije umiješanih. Čovjek bi očekivao drukčiju reakciju od ove blage, kakvom se očitovao nesuđeni pravi otac djeteta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije