Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U SLAVONSKOM BRODU

Jedinstven projekt: Uz brojna ograničenja na Korzu je ipak zaživio 'Advent iz davnina'

Slavonski Brod: Uz brojna ograničenja na Korzu je ipak zaživio "Advent iz davnina"
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/8
14.12.2020.
u 15:37

- Ove smo godine radili malo više na svjetlosnim instalacijama, jer advent je zapravo doba svjetla, i na tom duhovnom stolu smo ih onda pozvali da se prošetaju kroz četiri godišnja doba koja su opet interpretirana kroz naše interpretacije animiranih priča.

Jedinstven projekt u Hrvatskoj, Advent iz davnina, ipak je unatoč brojnim ograničenjima i zabranama zaživio na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić u Slavonskom Brodu.

Želeći prenijeti duh došašća, organizatori su na trgu omogućili ulazak u Ivaninu priču ljubavi i vjere za svoj grad koju je živjela kao majka i umjetnica. Advent iz davnina nastavak je lani započete izvrsne priče inspirirane bajkama najveće hrvatske spisateljice za djecu Ivane Brlić-Mažuranić, interaktivne obrade Priča iz davnina.

- Kada sam prošle godine dobila poziv da kreiram priču vezanu uz došašće i advent kroz Ivanu, koja je na vrlo specifičan i lijep način povezala kršćanstvo i slavensku tradiciju, bila sam jako sretna. Lani smo napravili doista veliki iskorak, građani i gosti i uživali - kaže umjetnička direktorica Adventa iz davnina, poznata hrvatska redateljica i umjetnica Helena Bulaja Madunić.

Prema njezinim riječima, priča je lijepa zato što se kombinira ono što je stotinjak umjetnika iz cijelog svijeta napravilo prije 18 godina. Autori su raširili nekoliko instalacija, lani su načinili slikovnicu Priča iz davnina u koju su djeca i ljudi mogli doslovno uštetati, dok su ove godine priču izvukli van prema Savi. Ovaj Advent odlučili su posvetiti mladim obiteljima za šetnju kroz grad, napravivši stol duhovnog obilja.

- Naša priča spaja Advent, manifestaciju U svijetu bajki i niz drugih ideja. Kreirali smo je djelima koja su stvorili svjetski umjetnici inspirani Ivanom, koja je pak te priče napisala inspirirana Slavonskim Brodom - istaknula je Bulaja Madunić i dodala:

- Ove smo godine radili malo više na svjetlosnim instalacijama, jer advent je zapravo doba svjetla, i na tom duhovnom stolu smo ih onda pozvali da se prošetaju kroz četiri godišnja doba koja su opet interpretirana kroz naše interpretacije animiranih priča.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije