Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tužna obljetnica

Jedanaesta komemoracija žrtvama terorističkog napada na New York

obama new york
Reuters/PIXSELL
11.09.2012.
u 07:11

Na komemoraciji će se pročitati imena svih poginulih u srušenim Blizancima te onih policajaca i vatrogasaca koji su stradali pokušavajući spasiti zatočene i ranjene ljude.

U New Yorku će se danas u 8 sati i 46 minuta po lokalnom vremenu upaliti gradske sirene u spomen na utorak, 11. rujna 2001. kad se oteti zrakoplov American Airlinesa s teroristima Al-Qa'ide zabio u sjeverni neboder Svjetskog trgovačkog centra. Sedamnaest minuta poslije, u 9 sati i 3 minute, opet će sirene i zvona gradskih crkava označiti trenutak kad se u južni neboder zabio zrakoplov United Airlinesa na letu 175.

Jedanaest godina poslije terorističkog napada na New York, gradske vlasti predvođene gradonačelnikom Michaelom Bloombergom na Ground Zerou sudjelovat će na komemoraciji na kojoj će se pročitati imena svih poginulih u srušenim Blizancima te onih policajaca i vatrogasaca koji su stradali pokušavajući spasiti zatočene i ranjene ljude.

Na mjestu tragičnog događaja danas će se upaliti snažna svjetla koja će simbolično predstavljati nekadašnje zgrade WTC-a koje su bile prepoznatljivo obilježje Manhattana. Predsjednik Obama do zadnjeg trenutka krije informaciju gdje će sudjelovati na komemoraciji. Dok novinari očekuju da će ostati u Washingtonu i posjetiti Pentagon koji je također napadnut 11. rujna 2001., velika je vjerojatnost da bude i u New Yorku na Ground Zerou gdje ni nakon jedanaest godina nije dovršeno uređenje memorijalnog centra i novog nebodera te cijelog kompleksa na kojem su prije mučke akcije Osame bin Ladena stajali Blizanci.

Komentara 11

Avatar kobra11
kobra11
12:24 11.09.2012.

11.09.2012. u 12:15h Stockholm je napisao/la: 11.09.2012. u 11:53h kobra11 je napisao/la: ko još veruje u laži oko 9/11 ************************************************************************************* Nema mene u VL nekoliko mjeseca, a ti jos gluplji ko prije ... I Srebrenia je laz jeli? I Ovcara ... i Vukovar ... .. Ako te toliko intersuje Srebrenica potraži na netu šta kažu muzslimani Meholić i Halilović Na Ovčaru je manje ubijeno nego u Sisku i ti ljudi su osuđeni Vukovar su rušili i jedni i drugi a sad pravac kod doce de Bolongea da nebi video još neko raketiranje Malmea od strane Islamista.

IR
irani
12:30 11.09.2012.

Zasto je izbrisan moj komentar: 11.09.2012. 08:12 irani je napisao Zalosna godisnjica najogavnijeg teroristickog napada na civilizaciju.

Avatar kobra11
kobra11
11:53 11.09.2012.

ko još veruje u laži oko 9/11

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije