Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKAZALI NA PROBLEME

Javno poticala na mržnju: Živi zid podnio kaznenu prijavu protiv zamjenice gradonačelnika Vukovara

Javno poticala na mržnju: Živi zid podnio kaznenu prijavu protiv zamjenice gradonačelnika Vukovara
29.05.2020.
u 13:28

Dodaje kako dugi niz godina u RH odgovorne Vlade, nesposobne da pokrenu rast gospodarstva i podignu ekonomski standard građana.

Vijećnik živog zida u Gradskom vijeću Vukovara Pavao Josić, koji je i koordinator stranke za Vukovarsko – srijemsku županiju, podnio je kaznenu prijavu protiv zamjenice gradonačelnika Vukovara Ivane Mujkić zbog javnog poticanja na nasilje i mržnju.

U kaznenoj prijavi pojasnio je kako je do podizanja prijave došlo poslije gostovanje Mujkić u radio emisiji „Gradski sat“ Hrvatskog radija Vukovar u kojoj je „zloslutno najavila mogućnost nasilnih nemira na ulicama Vukovara 2022-2023 godine ako izabrana vlast u Republici Hrvatskoj ne ispuni zahtjeve djela bivših članova Hrvatske demokratske zajednice koji su okupljeni oko gradonačelnika Vukovara Ivana Penave najavili osnivanje nove političke stranke, ozbiljno ugrožava povjerenje građana u pravni sustav RH“.

- Njezina najava nemira u javnom prostoru uznemirila je građane Vukovara, raširila strah među njima, ali i ozbiljno ugrozila povjerenje građana u pravni sustav RH. Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava došao ja na vlast na valu građanskog nezadovoljstava koji je izazvala bivša SDP-ova Vlada postavljanjem dvojezičnih ploča na zgrade institucija u Vukovaru, a u pokušaju skretanja pozornosti s neuspjelog ekonomskog oporavka iz svoga izbornog programa. Danas je gospodarska situacija lošija, na vlasti je HDZ-ova Vlada, a  gradonačelnik Penava u svađi je i s premijerom i cijelom strankom na vlasti i opet imamo sličnu situaciju koju će, kako najavljuje Penavina zamjenica Ivana Mujkić, rješavati nemirima u Vukovaru za dvije godine, navodi Josić.

Dodaje kako dugi niz godina u RH odgovorne Vlade, nesposobne da pokrenu rast gospodarstva i podignu ekonomski standard građana, a ne znajući kako zaustaviti konstantno stagniranje gospodarstva, koriste povijesne traume prošlih ratova stvarajući podjele u društvu ne birajući načine kojima bi si osigurali opstanak na vlasti, nanoseći takvim pristupom nesagledivu štetu budućim naraštajima. Ističe kako je ova kaznena prijava instrument borbe za funkcioniranje pravne države i osiguravanje mirnog života u Vukovaru.

- Živi zid godinama ukazuje na probleme današnjeg društva koji ugrožavaju svaki zdravi rast i razvoj  zajednice i modernom tržištu prilagođene ekonomije, zaostalu ekonomsku i monetarnu politiku, kadroviranja podobnih članova partije, kumskih i rođačkih pogodovanja, namještenih javnih natječaja, nezakonite privatizacije, rastuće nezaposlenosti, zabrinjavajućeg iseljavanja, gubljenja radno sposobnog stanovništva, rastućeg siromaštva i brojne druge deformacije na koje smo stekli imunitet bez nade u oporavak, kazao je Josić. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije