Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEKTONSKE PROMJENE

Vukovarski gradski vijećnik napustio HKS: 'Neka objasni narodu zašto mi je zabio nož u leđa'

Predrag Mišić
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/2
24.05.2020.
u 15:08

Tijekom proteklog tjedna zabilježeno je čak 11 stranačkih prebjega. Njih 10 je krenulo za Ivanom Penavom, a jedan je napustio i redove HKS-a tako da sada Gradsko vijeće Vukovara ima čak 11 neovisnih vijećnika

Prošlotjedni izlazak svih vijećnika HDZ-a iz stranke rezultirao je tektonskim promjenama u Gradskom vijeću Vukovaru. Po prvi put HDZ u Gradskom vijeću Vukovara nema niti jednog gradskog vijećnika. Svi oni postali su neovisni vijećnici, a taj klub krajem prošloga tjedna narastao je za još jednoga člana.

Naime, i dosadašnji član Hrvatske konzervativne stranke (HKS), koja je bila u koaliciji sa HDZ-om, Predrag Mišić napustio je dosadašnju stranku. I on je postao neovisni vijećnik tako da sada taj klub broji 11 vijećnika od ukupno 23. 

- Od ovoga trenutka više nisam član HKS-a. Marijane Pavličeku ti objasni narodu zašto si mi nož u leđa zabio, objavio je Mišić na svome Facebook profilu govoreći o razlozima svoga napuštanja HKS-a. 

Do sada je HKS u Gradskom vijeću Vukovara imao 5 vijećnika, a nakon ove odluke Mišića njihov broj se smanjio na 4. Ovaj saziv Gradskog vijeća Vukovara ostat će zabilježen po rekordnom broju vijećnika koji su promijenili stranačke boje po čemu su vjerojatno rekorderi u cijeloj Hrvatskoj. Naime, više od 50 posto vijećnika izabranih na lokalnim izborima u svibnju 2017. godine do sada su iz nekog razloga promijenili stranačke boje. 

Uz ovih 11 neovisnih vijećnika tijekom mandata stranačke boje promijenilo je još dvoje vijećnika. Tako je Mirjana Semenić Rutko napustila redove stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti i postala dio HKS-a. Stranačke boje promijenio je i Aleksandar Pribičević koji je napustio Demokratski savez Srba i prešao u redove SDSS-a. Koliko neslužbeno doznajemo uskoro se može očekivati još nekoliko „stranačkih prebjega“ ili napuštanja redova sadašnje stranačke ekipe. 

Sadašnja slika Gradskog vijeća Vukovara kaže kako je od 23 vijećnika njih 11 neovisno. HKS je sada najbrojnija politička stranka sa 4 vijećnika. Slijede ih SDP i SDSS sa po 3 vijećnika dok Živi zid i Demokratski savez Srba imaju po jednog vijećnika. 

Ključne riječi

Komentara 6

NE
nemanatrag
17:22 24.05.2020.

I to baš pred izbore neko mu zabio nož u leđa....da se rasplačeš na sudbinom ovog pačenika.

Avatar MargaretIA97
MargaretIA97
22:57 24.05.2020.

w​w︆︅​w​​​︆︅.︆︅​​​k​​i︆︅︆︅s︆︅​s​t​​o​k​​.​c​​o︆︅m

DA
dam63
20:52 24.05.2020.

Dođe mi da se rasplačem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije