Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vremenske nepogode

Strašno nevrijeme u Sloveniji: Kamenje je zatrpalo autobus, a zbog odrona vlak izletio s tračnica

Zagreb: U večernjim satima na grad se spustio jak pljusak
Tomislav Miletic/PIXSELL
04.07.2023.
u 11:13

U Litiji je od jakog vjetra i obilnih padalina otkriven krov na tamošnjoj gimnaziji. Tamo je zabilježen i najjači pljusak, palo je čak 107 litara kiše po četvornom metru, od čega su 32 litre pale u samo deset minuta.

Dijelove Slovenije je u ponedjeljak navečer zahvatilo veliko nevrijeme. Zbog jake kiše na terenu su bile dežurne službe. Najteže je bilo u općini Zagorje ob Savi, gdje je odron kamenja djelomično zatrpao i oštetio autobus. Dvoje putnika je ozlijeđeno i pružena im je hitna medicinska pomoć.

Na pruzi između Save i Zagorja ob Savi aktivirao se odron zbog čega je vlak izletio s tračnica. Ozlijeđenih nije bilo, za putnike je organiziran autobusni prijevoz, piše N1 Slovenija. Pruga će do daljnjega biti zatvorena. U Litiji  je od jakog vjetra i obilnih padalina otkriven krov na tamošnjoj gimnaziji.

Tamo je zabilježen i najjači pljusak, palo je čak 107 litara kiše po četvornom metru, od čega su 32 litre pale u samo deset minuta, piše piše 24ur. U Ljubljani je izmjereno 57, a u Trbovlju 48 litara kiše po kvadratnom metru, piše 24ur. Jutros je pljuskova bilo i u Gorenjskoj i sjevernoj Primorskoj. U Tolminu je palo 95 litara kiše po kvadratnom metru.

POVEZANI ČLANCI:

Nevrijeme je zahvatilo i područje općine Laško. Zbog jake kiše poplavilo je nekoliko objekata te ceste i podvožnjaci. Intervenirali su vatrogasci PGD Laško i PGD Rečica koji su pružili pomoć u otklanjanju opasnosti i otklanjanju posljedica nevremena.

>> VIDEO Posljedice požara nakon što je muškarac zapalio objekte u naselju Kanak

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije