Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Riječ premijerke

J. Kosor: Veleposlanica Grabar-Kitarović mora odgovarati

Kitarović
Arhiva VL
10.03.2010.
u 13:10

Cijela afera otkrivena nakon što je djelatnik sigurnosti veleposlanstva na internetski servis Youtube stavio snimke supruga veleposlanice kako službeni automobil koristi u privatne svrhe.

- Ovo što se dogodilo je neprihvatljivo i neprimjereno i veleposlanica Kolinda Grabar-Kitarović zbog toga mora odgovarati - izjavila je danas premijerka Jadranka Kosor na pitanje treba li veleposlanica otići sa sadašnje dužnosti. Premijerka, koja je nazočila predstavljanju drugog izdanja knjige nestalih osoba u Zagrebu u zgradi NSB-a, naglasila je kako se to pitanje ipak ponajprije treba uputiti ministru vanjskih poslova Gordanu Jandrokoviću.

Veleposlanica Grabar-Kitarović našla se u jeku skandala nakon što je otkriveno da službeno vozilo koje je koristio njezin suprug nije korišteno sukladno procedurama i pravilima jer je 24 sata dnevno bilo na raspolaganju obitelji Kitarović. Cijela afera otkrivena je nakon što je djelatnik sigurnosti veleposlanstva Ivan Sarić na internetski servis Youtube stavio snimke supruga veleposlanice kako službeni automobil koristi u privatne svrhe.

Budući da je bila riječ o tajnom praćenju i snimanju, za Sarića je zatražen raskid radnog odnosa, ali se razmatra i odgovornost veleposlanice, a danas se očekuje i odluka o eventualnoj kazni za nju.

Komentara 72

PI
Pippo9
13:37 10.03.2010.

pravne institucije rade svoj posao.pohvalno je da nema svetih krava i da su svi jednaki pred zakonom.oni koji počine malverzacije naravno da moraju odgovarati za njih,.

AN
ana
14:27 10.03.2010.

SVI državni službenici koji imaju pravo na automobil koriste ga i neovlašteno. Ako sve ne završi na plaćanju benzina, može se s pravom reći da Hrvati ne zaslužuju svoju državu bar još 900 godina.

OB
-obrisani-
13:36 10.03.2010.

Žalosno kako se obračunava sa vrhunskim kadrom u diplomaciji !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije