Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Riječ premijerke
Povratak na članak

J. Kosor: Veleposlanica Grabar-Kitarović mora odgovarati

Cijela afera otkrivena nakon što je djelatnik sigurnosti veleposlanstva na internetski servis Youtube stavio snimke supruga veleposlanice kako službeni automobil koristi u privatne svrhe.

Komentari 72

PI
Pippo9
13:37 10.03.2010.

pravne institucije rade svoj posao.pohvalno je da nema svetih krava i da su svi jednaki pred zakonom.oni koji počine malverzacije naravno da moraju odgovarati za njih,.

VL
AN
ana
14:27 10.03.2010.

SVI državni službenici koji imaju pravo na automobil koriste ga i neovlašteno. Ako sve ne završi na plaćanju benzina, može se s pravom reći da Hrvati ne zaslužuju svoju državu bar još 900 godina.

VL
BJ
bjuri47
15:37 10.03.2010.

Pametnu i u međunarodnim okvirima dokazano sposobnu ženu s toliko lakoće nogirati zbog razloga koji su krajnje banalni u usporedbi sa svim onim što su bivši veleposlanici činili po svijetu je stvarno van svake pameti ..upravo tako...

VL
OB
-obrisani-
15:38 10.03.2010.

Načelnik moje općine živi u Zadru(lažno prijavio saborskom povjerenstvu da živi na području općine) i koristi isključivo općinski automobil 0-24 h dnevno. Negdje oko 2-3.000 kn mjesečno troši općinskog goriva za privatne potrebe. To je u redu. Inače, ne govorii nijedan strani jezik, s materinjim ima problema, ima srednju školu bravarskog smjera.. No, što je Kolinda u usporedbi s njim? Nula. Našoj državi trebaju glupani i lopovi, a ne obrazovani poligloti.

VL
OB
-obrisani-
13:37 10.03.2010.

Svaka ljepša i pametnija žena, školovanija od premijerke pokraj nje ne smije opstati. Vjerovatno je pravilo da u svakom veleposlanstvu automobil bude 24 h na raspolaganju obitelji veleposlanika. Na kraju kad se čak i zbroji eventualna šteta, ona ne prelazi 10.000 kuna. U usporedbi s NE ZNAM Kalmetinim resorom, nije niti kap, prije nano čestica.

VL
BJ
bjuri47
15:40 10.03.2010.

kakva Bianca..glupe konstrukcije..Bianca samo moze van iz Hdz-a a nikako zamijeniti Kolindu...

VL
BA
baća45
16:35 10.03.2010.

bjuri47 Šta će mu 50.000 kuna, jednostavno mu ne trebaju za pristojan i čovjeka dostojan život. Njemu treba medicinska skrb, stalna pomoć u kući i dovoljno novca da može pristojno živjeti, a 10.000 kuna + invalidnina je sasvim dovoljan iznos.

VL
BA
baća45
16:39 10.03.2010.

Osim toga to su 2 prosječna osobna dohotka ili 4 dohotka većine zaposlenih u Hrvatskoj bez invlidnine

VL
RU
Rumba
14:02 10.03.2010.

Pametnu i u međunarodnim okvirima dokazano sposobnu ženu s toliko lakoće nogirati zbog razloga koji su krajnje banalni u usporedbi sa svim onim što su bivši veleposlanici činili po svijetu je stvarno van svake pameti ... Nadam se samo da Sanaderova Bianca ne ulazi u uži izbor potencijalnih kandidatkinja na to visoko diplomatsko mjesto ... Desi li se slučajno i takav horor scenarij, e onda smo fakat izgubili svaki kriterij ...

VL
NE
neni
13:45 10.03.2010.

Ma nek \'Kosor radi svoj posao..kakve privatne voženje djece i muževa.Imamo mi u Hrvatskoj još lijepih i pametnih žena, čiji muževi imaju svoj auto. Al\' tu se ne radi samo o autu, tu je bahati i primitivni pristup beneficijama.

VL
OB
-obrisani-
13:46 10.03.2010.

Kolinda jenekome stala na žulj Neproceduralno korištenje službenog auta - farsa Kad bi se za takve stvari odgovaralo onda bi svi zastupnici morali pred sud Kolinda ima znanja i pameti o šarmu da i ne govorimo, toliko na jednoj stranirani kao čitav sabor na drugoj strani. Bilokavo podmetanje Kolindi će sigurno Jadranku i HDZ značiti političko samoubojstvo Osim toga dokazi koji si skupljani na nezakonit način su NIŠTAVNI, -to bi Jadranka morala znati

VL
PA
panco2
13:56 10.03.2010.

-ajde vrli hadezejčiči objasnite mi sada koja je razlika između vaše gđe Kolinde G.K. i Zorana Vinkovića,saborskog zastupnika

VL
DU
Deleted user
14:03 10.03.2010.

Doista je prekršeno neko pravilo, ali... Kolinda je oduvijek bila trn u oku mnogima u HDZ-u, posebice Žužulu koji pak nije mogao oprostiti što ga je naslijedila. Jandroković joj je marno sapunao dasku jer nju nije mogao smisliti kao šeficu pa se posvetio njenom stranačkom difamiranju e da bi veselo naposljetku uskočio u njenu fotelju na Zrinjevu. Kako ženska izgleda vraški, uz to govori i 6 jezika i kad joj šef UK Foreign Office javno oda priznanje na njenom engleskom - razvidno da onda neprijatelja ne manjka, osobito među tzv. jakim ženkama (Sanaderova žena nije Kolindu mogla smisliti živu, a Kosor - pa to je već legendarna nesnošljivost kako alfa-ženka gazi sve žensko uokolo što lijepo izgleda i govori po nekoliko jezika, zar ne?). I na kraju balade - zbog tamo neke kilometraže neke Toyote će najuriti još jednu figuru koja se maestralno snalazila na tradicionalno skliskom vanjskopol. parketu! Jesmo li baš tako bogati da neki tamo vič tu čapters mora razjuriti sve sposobno iz ministarstva e da bi njegova mediokritetna pojava bolje sjala!?

VL
OB
-obrisani-
14:04 10.03.2010.

..trazi se radno mjesto za BIANCU MATKOVIC.....lol...kakva prozirna igra..!!!

VL
OB
-obrisani-
14:25 10.03.2010.

Ja ne shvatam kako oboje mogu biti krivi!? Ako je ona kriva zbog načina korištenja auta onda se teško može reći da je kriv i taj što je snimao dokazni materijal.

VL
PI
Pippo9
14:26 10.03.2010.

naravno da ce trebati odgovarati za ovo,i treba se preispitati zasto je suprug koristio auto u privatne svrhe

VL
CR
crocro
14:30 10.03.2010.

Ovaj događaj neću gledati iz stranačkog ili političkog kuta. Činjenica je da je jedna od rijetkih sposobnih veleposlanica i koja je kvalificirana za posao koji obnaša. Što to pitanje auta ne riješe da za njega plaća dnevne troškove, gorivo, amortizaciju. Ili da joj se to odbija od plaće. Pa da sam ja tamou Americi, zar bi ja sa sobom teglio i svoj privatni auto iz Hrvatske. Korsitio bi službeni auto na način kako bi to odredila Vlada RH. I stvar riješena. Ali ovdje se nazire možda još jedan politički odstrel, jer dobar ili bolji je uvijek bio nekome trn u oku.

VL
BI
bigboii
14:40 10.03.2010.

Jadno je da ju se tako \'uhodi\' ali ipak je prekršila pravila i za to će sigurno odgovarati...

VL
OB
-obrisani-
14:54 10.03.2010.

Ova planski izvedena medijska hajka na najljepšu veleposlanicu koju imamo, bivšu ministricu vanjskih poslova koja je bila pre-obrazovana za mediokritete u njenom okruženju (u Vladi) pokazuje slično kao što je to i bilo premijerkino NE seljacima ( a onda prekonoćno trgovanje i odstup od pozicija i stava kojeg je imala) kapacitet ove Vlade i upire prstom u stvari kojima Vlada pridaje pozornost - intrigama, trgovanjima, spletkarenju. Da nije tako, onda bi se za 6 mjeseci postojanja umivene Vlade iznjedrilo već i protukrizni akcijski plan i strategija gospodarskog razvitka. Ovako smo i dalje taoci nesposobne vlasti, koja pogodbeno trguje na sitno. Milijardu kuna kidamo ovamo, dajemo tamo, onda neku drugu milijardu kidamo umirovljenicima, dajemo tamo. Vrtnja u krug. Za koju stvarno nemamo vremena. Ovo dodavanje triješčica na već ugaslu vatru nije dovoljno. Nije nama potrebno mazanje očiju i pumpanje iluzija. Metropolizacija gospodarstva, njegovo opstanak isključivo u Zagrebu i ona dva ljetna mjeseca selidbe na jug nisu naš izlaz. Na razinu općine treba spustiti sve kontrolne sisteme u socijalnoj raspodjeli, kontroli bolovanja, lažnih poticaja i strategije mikrokreditiranja kakvu već provodi Varaždinska županija. Hrvatska treba postati država zadovoljnih ljudi, koji žive od svog rada, koja se brine o svakom svom čovjeku. Nema nas toliko da bismo mogli sebi priuštiti odbacivanja školovanih i sposobnih ljudi kao što se namjerava i s Kolindom.

VL
OB
-obrisani-
13:36 10.03.2010.

Žalosno kako se obračunava sa vrhunskim kadrom u diplomaciji !

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.