Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Avigdor Lieberman

Izraelski ministar nakon ubojstva 60 Palestinaca: 'Ti teroristi ne smiju ući u naš teritorij'

Damir Krstičević, Avigdor Lieberman
Foto: Igor Kralj/Pixsell
16.05.2018.
u 13:02

Izraelska upotreba oružane sile tijekom prosvjeda u ponedjeljak, kada je ubijeno preko 60 Palestinaca, naišla je na oštre osude u međunarodnoj zajednici i zahtjeve za istragom o prekomjernoj upotrebi sile

Izraelski ministar obrane Avigdor Lieberman rekao je u srijedu da bi vojska trebala zanemariti kritike izraelskih vojnih aktivnosti, dva dana nakon što su izraelski vojnici ubili desetke Palestinaca duž granice Gaze s Izraelom.

- Ne slušajte zbor licemjera u svijetu', napisao je u tvitu Lieberman nakon susreta s izraelskim vojnicima i zapovjednicima na jugu Izraela.

- Možemo samo zamisliti što bi se dogodilo da su ti teroristi upali u (pogranične) zajednice. Naša je dužnost spriječiti ih da upadnu na izraelski teritorij i da nam naude', dodao je.

Obraćajući se novinarima Lieberman je skupinu Hamas koja kontrolira Pojas Gaze nazvao 'kanibalima' i odbacio izvješća o mogućem dugoročnom primirju s Hamasom.

-Ne vidimo ništa značajno, ništa ozbiljno', rekao je on upitan o neformalnim kontaktima Hamasa i Izraela.

-Izrael će o primirju razmišljati samo ako se Hamas potpuno razoruža', rekao je Lieberman.   

Izraelska upotreba oružane sile tijekom prosvjeda u ponedjeljak, kada je ubijeno preko 60 Palestinaca, naišla je na oštre osude u međunarodnoj zajednici i zahtjeve za istragom o prekomjernoj upotrebi sile. 

Kuvajt je za srijedu najavio podnošenje nacrta rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a o 'zaštiti palestinskih civila' nakon nasilja u Pojasu Gaze. 

SAD je u ponedjeljak blokirao izjavu Vijeća koju je pripremio Kuvajt, a koja je izražavala 'šokiranost i tugu zbog ubojstva palestinskih civila' i pozivala na neovisnu i transparentnu istragu, kazali su diplomati.

Kuvajtski veleposlanik Mansour Al-Otaibi je rekao da se nacrtom rezolucije želi 'osigurati međunarodnu zaštitu za civile', ali i dodao da se 'još ne razgovara o mirovnoj misiji'.

Ključne riječi

Komentara 26

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
15:16 16.05.2018.

to su prosvjedi...sva arapska proljeca pa i rat u ukrajini poceli su prosvjedima...no tada je licemjerni zapad reagirao i stao uz prosvjednike...zanimljivo u ovom slucaju prosvjednici su teroristi...pa tko to pusi majke vam neinteligentne...

DA
dalibla
14:48 16.05.2018.

imaju li topničke dnevnike?

Avatar dobry
dobry
15:39 16.05.2018.

Doista, pošlo je već 70 godina od progona Palestinaca sa njihovih ognjišta od strane prvih susjeda i uveženih ,pretežito, istočnoeuropskih židova nesemitskog podrijetla, što je za svaku osudu. Palestinci su gubitnici, bilo to moralno ili nemoralno, ali nije mi jasno zbog čega Hamas žrtvuje bespotrebno civile, kada znaju da ih ovakvim "protestima" šalje u sigurnu smrt, bez mogućnosti ostvarenja nekih svojih ciljeva!? Abas, palestinski Predsjednik je nemoćan utjecati u pojasu Gaze, kako bispriječio pokolj i masakr, za koji su dobrim dijelom krivi Hamasovci. Izgleda, serbi i Hamasovci jedini nisu naučili lekciju da se"sa rogatim ne vrijedi bosti"!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije