Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vladimir Nekrasov (66)

Iznenadna preminuo još jedan čelnik ruskog Lukoila, već drugi od početka invazije na Ukrajinu

FILE PHOTO: A gas torch is seen next to the Lukoil company sign at the Filanovskogo oil platform in the Caspian Sea
Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS
1/3
24.10.2023.
u 18:30

Lukoil je javno zauzeo stav o operaciji Moskve u Ukrajini, što nije bio čest slučaj među ruskim tvrtkama

Vladimir Nekrasov, predsjednik uprave drugog najvećeg ruskog proizvođača nafte Lukoila, iznenada je preminuo u dobi od 66 godina. Kako je objavila tvrtka, uzrok smrti je akutno zatajenje srca. 

Lukoil je objavio da je Nekrasov radio gotovo 50 godina u sektoru nafte i plina. Također, ističe se kako je radio i kao prvi potpredsjednik Lukoila i savjetnik predsjednika kompanije. Tvrtka je odbila na upit Reutersa dati daljnje komentare o njegovoj smrti. 

Prethodni predsjednik uprave Lukoila, Ravil Maganov, preminuo je u rujnu 2022. godine nakon pada s bolničkog prozora u Moskvi. Nekoliko ruskih poslovnih ljudi, većinom povezanih s energetskom industrijom, iznenada je umrlo pod nejasnim okolnostima u mjesecima nakon početka ruske invazije Ukrajine u veljači prošle godine.

VEZANI ČLANCI:

Lukoil je javno zauzeo stav o operaciji Moskve u Ukrajini, što nije bio čest slučaj među ruskim tvrtkama. U izjavi od 3. ožujka 2022., upravni odbor tvrtke izrazio je zabrinutost zbog "tragičnih događaja" u Ukrajini i pozvao na što skoriji prekid oružanog sukoba putem pregovora.

Vladimir Nekrasov, kako piše The Sun, izbjegao je zapadne sankcije, a vjeruje se da je posjedovao dvije putovnice zemalja Europske unije. Naime, osim ruske, vjeruje se da je imao putovnice Austrije i Češke. 

VIDEO Najopasniji teret na svijetu: Putin snimljen kraj 'nuklearnih' aktovki

Komentara 3

IV
ivica.vranjic
19:11 25.10.2023.

Smrt je prelazna bolest.

DU
Deleted user
18:47 24.10.2023.

tako ti je to kad mjesas luk i oil

Avatar Navrdeda
Navrdeda
19:06 24.10.2023.

Ima 66 godina a gotovo 50 godina u sektoru nafte i plina?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije