Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK SDA

Izetbegović: Neću se odazvati pozivu sve dok Milanović ne ispoštuje hijerarhiju

Bakir Izetbegović na svečanoj sjednici Izvršnog odbora Gradske organizacije SDA Mostar
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
1/5
30.09.2020.
u 20:15

'Neću se odazvati dok se ne ispoštuje hijerarhija u Bosni i Hercegovini. Prvo treba otići Predsjedništvo BiH ili predsjedatelj Predsjedništva ili doći gospodin Milanović ovdje pa ću se onda vrlo rado vidjeti s njim'', kazao je Izetbegović

Predsjednik Stranke demokratske akcije BiH (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je u srijedu kako se neće sastati s hrvatskim predsjednikom Zoranom Milanovićem sve dok se šef hrvatske države ne sastane sa svojim kolegama iz bosanskohercegovačkog državnog vrha.

'Neću se odazvati dok se ne ispoštuje hijerarhija u Bosni i Hercegovini. Prvo treba otići Predsjedništvo BiH ili predsjedatelj Predsjedništva ili doći gospodin Milanović ovdje pa ću se onda vrlo rado vidjeti s njim'', kazao je Izetbegović za televiziju N1 komentirajući prijepore oko susreta stranačkih čelnika iz BiH s najvišim hrvatskim dužnosnicima.

Izetbegović je ranije oštro kritizirao Milanovićev poziv članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku za posjet Zagrebu te susret kojega je on prošlog tjedna tamo imao i s hrvatskim predsjednikom kao i premijerom Andrejom Plenkovićem.

Čelnik najveće bošnjačke stranke ipak je prihvatio Plenkovićev poziv da i sam dođe u Zagreb u ponedjeljak i tamo sudjeluje u razgovorima na kojima je bio i čelnik HDZ BiH Dragan Čović.

>> FOTO Predsjednik Vlade Plenković susreo se s Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem

Bakir Izetbegović na svečanoj sjednici Izvršnog odbora Gradske organizacije SDA Mostar
1/4

Predsjednik Milanović nakon toga je ipak kazao kako je dobro što je Izetbegović odlučio doći u Zagreb.

" Ako će ono što sam ja potaknuo prije dva tjedna pomoći da se riješi ovaj bijedan status Hrvata u Bosni i Hercegovini, odlično! Ja se mogu potpuno maknuti iz slike. A ako će ovo biti još samo jedno poziranje, nije dobro“, kazao je Milanović tim povodom.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine čine predsjedavajući  Šefik Džaferović te Milorad Dodik i Željko Komšić.

Komentara 62

DU
Deleted user
20:24 30.09.2020.

Riješenje svih problema je nova hrvatska država na Balkanu. Hrvatska Republika Herceg Bosna. Članica EU i NATO, u granicama od Jajca do Neuma, od Bihaća do Zenice. Sa ovim likovima možemo biti samo dobri susjedi. I to uvjetno.

PL
@ploto@
20:53 30.09.2020.

Izetbegović - ja se odazivam jedino predsjedniku Erdoganu jer je predsjednik Turske i moj predsjednik

Avatar Deleted user.
Deleted user.
21:10 30.09.2020.

Teški neki dahija. Kad će da mu smrkne, da nama sine samo bi da znam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije