Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRHUNAC NEVREMENA

Izdan crveni alarm za dijelove Hrvatske: Vjetar nosi tende kafića, uvode se ograničenja na cestama

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL/DHMZ
1/4
07.10.2021.
u 09:06

Osim grmljavinskog nevremena i jakih pljuskova, veći dio Hrvatske očekuje i znatnije zahlađenje

Iako je na području kopnenog dijela Dalmacije jučer palo više od 100 litara kiše, Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da bi danas moglo biti još gore. 

Za područje Kvarnera te Velebitskog kanala izdano je crveno upozorenje Meteoalarma, dok je ostatak Hrvatske u narančastom i žutom. 

– Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegava putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu, najavljuju. 

Foto: DHMZ

Osim grmljavinskog nevremena i jakih pljuskova, veći dio Hrvatske očekuje i znatnije zahlađenje, pa će tako na području Zagreba danas maksimalna temperatura zraka iznositi 13 Celzijevih stupnjeva, a na području Splita 19 Celzijevih stupnjeva. Na Jadranu su moguća kraća sunčana razdoblja, uglavnom na srednjem dijelu. Na kopnu vjetar umjeren do jak sjeveroistočni, u Slavoniji i istočni. Na većem dijelu Jadrana puhat će jaka, podno Velebita i olujna bura s orkanskim udarima, a još na južnom dijelu umjereno i jako jugo. 

Olujni vjetar već je ostavio svoje posljedice na Kvarneru, pa su tako vatrogasci na više intervencija u gradu Rijeci, a vjetar sa sobom nosi stolce i stolove kafića, tende...

1/5

Zbog izvlačenja teretnog vozila zatvorena je državna cesta DC30 Petrovec – Mala Gorica. Obilazak je državnom cestom DC36 Žažina – Sisak – Petrinja.

Prometna nesreća na autocesti A1 između odmorišta DOBRA i čvora OGULIN u smjeru Dubrovnika. Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h.

Zbog olujnog vjetra Krčki most, autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina) zatvoreni su za sve skupine vozila.

Samo za osobna vozila otvoreni su:

– autocesta A6 Rijeka  – Zagreb između čvorova Čavle i Delnice (obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar);

– autocesta A7 između čvorova Škurinje i Orehovica

– Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene

– državna cesta DC54 Maslenica – Zaton Obrovački

– Paški most.

Na autocesti A7 Draga Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja te lokalnoj cesti LC58107 Križišće – Kraljevica dodatno je izrečena zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Zbog jakog vjetra na autocesti A2 Zagreb Macelj između čvorova Krapina i Trakošćan vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Zbog mjestimice obilnijih padalina moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku.

 

Komentara 1

AU
austrougarskigeneral
11:43 07.10.2021.

kisa non stop pada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije