Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGLA PROMJENA VREMENA

Obilni pljuskovi u Dalmaciji: Palo više od 100 litara kiše, najgore tek slijedi

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL/DHMZ
1/3
06.10.2021.
u 16:42

U Vrgorcu je do 13 sati palo 111 litara pa je u gradu mjestimice bilo bujica

Sredozemna ciklona donijela je najavljenu promjenu vremena pa je već protekle noći bilo pretežno oblačno uz kišu ili obilnije pljuskove. Kako javlja Dalmacija danas, dijelovi Dalmacije danas su pogođeni obilnom kišom. 

Prema podacima DHMZ-a, već je do 8 sati ujutro na Zemuniku palo 105 litara kiše po kvadratnom metru. Sredinom dana i u rano popodne jaki grmljavinski oblak zahvatio je okolicu Živogošća gdje je u svega nekoliko sati palo 115 litara kiše po kvadratnom metru. U Vrgorcu je do 13 sati palo 111 litara pa je u gradu mjestimice bilo bujica.

U većini predjela ipak još nije bilo značajnijih količina oborina jer glavnina oborina, kako upozorava DHMZ, tek stiže. Do kraja sutrašnjeg dana u dijelovima Dalmacije past će preko 100 litara kiše po kvadratnom metru, a najviše oborina moglo bi pasti upravo na otocima gdje je kiša danas uglavnom izostala. 

Vrijeme je danas još uvijek natprosječno toplo, a jugo je u postupnom slabljenju. Već sutra pristiže umjerena bura koja će podno Velebita biti jaka s olujnim udarima.

Foto: DHMZ

Od petka će biti znatno stabilnije uz dosta suhog, ali ne i sunčanog vremena. Puhat će bura i bit će postupno sve hladnije, osobito u noćnim i jutarnjim satima. U najvišem gorju moguće je i vrlo malo snijega.

Komentara 3

SN
Srbe na vrbe
22:58 06.10.2021.

Nocas spavan u kaicu i cekam potop

ZV
Zvolen3
17:04 06.10.2021.

Neka pada, treba kiše!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije