Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOV NA PREFERENCIJALNE GLASOVE

Međimurski HDZ odlučio promovirati samo Darka Horvata

Darko Horvat
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
23.08.2016.
u 13:44

U obrazloženju ovakve kontroverzne odluke koja ulazi u domenu utjecanja na ishode izbora tvrde da se žele samo osigurati da jedan Međimurac uđe u parlament

Kad je središnjica Hrvatske demokratske stranke dala zeleno svjetlo kandidatima na listama da se personaliziranom kampanjom bore za preferencijalne glasove, vjerojatno su na umu imali komunikaciju prema biračima, a ne udruživanje čitavih organizacija u lobiranje za jednog kandidata. Ipak na takav se pristup odlučio međimurski HDZ koji je odlučio jednoglasno podržati isključivo Darka Horvata, a namjera im je svim članovima HDZ-a, ali i simpatizerima poslati preporuku da na parlamentarnim izborima upravo tehničkom ministru daju svoj preferencijalni glas.

– Preporučuje se svim članovima Županijskog odbora da potencijalne HDZ-ove birače potiču na preferencijalno glasovanje za kandidata broj 3 – Darka Horvata, a da se suzdrže od lobiranja za ostale kandidate, posebno od lobiranja za kandidate koji su iz drugih županija – stoji u odluci međimurskog HDZ-a.

U obrazloženju ovakve kontroverzne odluke koja ulazi u domenu utjecanja na ishode izbora tvrde da se žele samo osigurati da jedan Međimurac uđe u parlament, ali i priznaju da će lobiranjem nastojati uvjeriti Andreja Plenkovića, predsjednika HDZ-a, da u novu Vladu uvrsti Darka Horvata.

Navode da je kao ministar Darko Horvat svojim radom pomogao razvoju Međimurja te da bi svima svima cilj trebao biti da nakon pobjede na ovim izborima Darko Horvat ostane ministar. Zato treba ponovno dobiti povjerenje među biračima, a ostvarivanje navedenog cilja od 10 posto osvojenih preferencijalnih glasova bio bi jasan znak budućem premijeru Andreju Plenkoviću da svi zajedno u Međimurju stojimo iza odluke da Darka Horvata predloži za ministra u svojoj novoj Vladi, navodi se u odluci.

U središnjici HDZ-a nisu oduševljeni ovim potezom lokalne organizacije naročito stoga što je na listi za treću izbornu jedinicu još troje Međimuraca i to Sunčana Glavak na petom mjestu, Nikolina Babić na desetoj poziciji te Dražen Srpak na začelju liste.

Ali Međimurci imaju svoju matematiku pa ističu da će kandidati iz Krapinsko-Zagorske županije nastojati preferencijalnim glasovima izboriti mjesto za svog kandidata, a slično očekuju i od Varaždinaca. Ako bi u tome uspjeli, Darko Horvat pomaknuo bi se za jedno ili dva mjesta na dolje pa ne bi ušao u Sabor.

– Bez obzira na to što su Krapinsko-zagorska i Varaždinska županija veće od nas, ako svi mi zajedno odlučimo preferencijalno glasovati za kandidata broj 3-Darka Horvata, tad ćemo i mi skupiti 10 posto glasova i time će on doći na čelo liste. U tom slučaju imamo sigurnog predstavnika u Saboru iz Međimurske županije – zaključuju Međimurci.

 Donesena je i odluka da svi članovi HDZ-a Međimurske županije koji su na listi za Sabor imaju obvezu sudjelovati u prikupljanju sredstava za predizbornu kampanju te da zajedno trebaju skupiti minimalno 100.000 kuna. 

>> DIP: Prijavite HAKOM-u SMS-ove koje se odnose na izbore

Komentara 3

DU
Deleted user
16:32 23.08.2016.

baš su našli s kim će se usrečiti pa on je držao ljestve karamarku oko ine da pokloni inu mađarima to mu Međimurci neće oprostiti a drugi rezultat nema

GI
Gips
21:56 23.08.2016.

On je manji kriminalac, ostali su preveliki krimosi

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
15:49 24.08.2016.

jel to onaj MOLas, Karamarkov glasnogovornik?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije