Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boris Ćurković

Iz Vodovoda i kanalizacije na čelo splitskog Gradskog vijeća

Boris Ćurković
Tino Juric/PIXSELL
18.06.2013.
u 10:52

Za njegov izbor bili su svi vijećnici koalicije kojoj pripada, pet vijećnika HGS-a Željka Keruma, te vijećnici nezavisnih lista Anđelke Visković i Ivana Grubišića, ukupno njih 21.

Splitsko gradsko vijeće, konstituirano u utorak, za svog je predsjednika izabralo mr. Borisa Ćurkovića s liste SDP-HNS-HSU, dosadašnjeg direktora gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija. Za njegov izbor bili su svi vijećnici koalicije kojoj pripada, pet vijećnika HGS-a Željka Keruma, te vijećnici nezavisnih lista Anđelke Visković i Ivana Grubišića, ukupno njih 21.

- Ovaj izbor svakako je velika čast. Naše gradsko vijeće bogatije je u ovom sazivu za 10 članova, a siguran sam da se radi o ljudima koje krase profesionalne i ljudske vrijednosti što je jamstvo da će ovo Vijeće udovoljiti svim zahtjevima vremena. Bit će različitih interesa, različitih silnica s kojima ćemo se suočavati, ali ako smognemo mudrosti i snage sve te različitosti riješit ćemo u korist Splita i građana Splita, rekao je nastupno Ćurković.

Protiv njegovog izbora bili su članovi HDZ-ove desne koalicije, dok je troje vijećnika Marijane Puljak bilo suzdržano. Oni su i ranije izražavali sumnje u Ćurkovićev izbor, jer je on kao direktor gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija u Kerumovo vrijeme bio prozivan za pogodovanje pri zapošljavanju stranačkih i obiteljskih kadrova. Konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća Splita u ponedjeljak je otvorio predstojnik Ureda državne uprave u Splitskodalmatinskoj županiji Veljan Radojković, poručivši novom sazivu od 35 vijećnika da "na dobrobit grada" odrade posao koji ih očekuje. Inače, prva sjednica održana je bez Danire Matošić Matičević, vijećnice liste Marijane Puljak, odsutne zbog obiteljskih razloga. Odmah na početku Mandatna komisija je odredila da gradonačelnika Ivu Baldasara i njegove zamjenika Gorana Kovačevića i Aidu Batarelu zamijene niže plasirani kandidati na listi SDP-HNS-HSU Milan Blaževski, Ivan Marinić i Vojko Božulić, pa je predsjedanje preuzeo najbolje plasirani kandidat s pobjedničke liste Drago Davidović.

Igor Mladinić (HNS) i Petar Škorić (HDZ) izabrani su za Ćurkovićeve potpredsjednike, uz pet suzdržanih Kerumovih vijećnika. Nakon sjednice vijećnicima se obratio gradonačelnik Baldasar, čestitajući im i zahvaljujući se što je konstituirajuća sjednica prošla "glatko" i u slavu demokracije. On je već najavio prvu radnu sjednicu, za oko mjesec dana.

>>Splitski HNS-ovci tepali Tuđmanu i nazivali ga 'naš Frane'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije